Ukrajina preimenovala železničku liniju u "Stefanija ekspres", puštaće pobedničku pesmu s Evrovizije

Ponosni Ukrajinci, presretni zbog pobede na Pesmi Evrovizije, preimenovali su jednu železničku liniju u "Stefanija ekspres", po nazivu pobedničke pesme, nadajući se pobedi i u ratu s Rusijom.

Šef železničke službe Ukrajine najavio je da će voz broj 43 koji saobraća iz Kijeva prema Ivano-Frankivsku biti preimenovan u "Stefanija ekspres", a kad god se voz zaustavi na železničkim stanicama u Kijevu, Kalušu i Ivano-Frankivsku puštaće se pobednička pesma.

Ukrajinski orkestar Kaluš u subotu je trijumfirao u Italiji s pesmom Stefanija, koja je spoj repa i tradicionalne narodne muzike, a posvećena je majci frontmena benda, Oleha Psiuka.

"Jako smo srećni zbog pobede Ukrajine i nadamo se da nećemo pobediti samo na Evroviziji", rekla je jedna stanovnica Kijeva, misleći pritom na ratnu pobedu.
 
Bend je u nedelju objavio i novi spot za pobedničku pesmu u kom ukrajinske žene spasavaju decu iz granatiranih i razrušenih gradova.
 
Majka Oleha Psiuka, Stefanija, novinarima je rekla da je bila jako zbunjena kad su na pijaci u njenom rodnom gradu prolaznici od nje tražili zajedničku fotografiju.
 
Mikola Latsiuk, barmen iz Kijeva, smatra da je učestvovanje benda u takmičenju važnije od pobede.
 
"Najvažnije je da su momci otišli i nastupili. Oni su podržali nas, a mi njih. To je važno", rekao je.
  • Rumpelstiltskin

    16.05.2022 23:07
    Krindž

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.