Ukrajina preimenovala železničku liniju u "Stefanija ekspres", puštaće pobedničku pesmu s Evrovizije

Ponosni Ukrajinci, presretni zbog pobede na Pesmi Evrovizije, preimenovali su jednu železničku liniju u "Stefanija ekspres", po nazivu pobedničke pesme, nadajući se pobedi i u ratu s Rusijom.

Šef železničke službe Ukrajine najavio je da će voz broj 43 koji saobraća iz Kijeva prema Ivano-Frankivsku biti preimenovan u "Stefanija ekspres", a kad god se voz zaustavi na železničkim stanicama u Kijevu, Kalušu i Ivano-Frankivsku puštaće se pobednička pesma.

Ukrajinski orkestar Kaluš u subotu je trijumfirao u Italiji s pesmom Stefanija, koja je spoj repa i tradicionalne narodne muzike, a posvećena je majci frontmena benda, Oleha Psiuka.

"Jako smo srećni zbog pobede Ukrajine i nadamo se da nećemo pobediti samo na Evroviziji", rekla je jedna stanovnica Kijeva, misleći pritom na ratnu pobedu.
 
Bend je u nedelju objavio i novi spot za pobedničku pesmu u kom ukrajinske žene spasavaju decu iz granatiranih i razrušenih gradova.
 
Majka Oleha Psiuka, Stefanija, novinarima je rekla da je bila jako zbunjena kad su na pijaci u njenom rodnom gradu prolaznici od nje tražili zajedničku fotografiju.
 
Mikola Latsiuk, barmen iz Kijeva, smatra da je učestvovanje benda u takmičenju važnije od pobede.
 
"Najvažnije je da su momci otišli i nastupili. Oni su podržali nas, a mi njih. To je važno", rekao je.
  • Rumpelstiltskin

    16.05.2022 23:07
    Krindž

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva

Pentagon: Nema dokaza o vanzemaljcima

Pentagon je objavio novi izveštaj koji se nadovezuje na objavu iz 2022. da tada novoosnovani Sektor za rešavanje anomalija svih domena (AARO) nije pronašao dokaz koji bi ukazao na vanzemaljce.