Hrvatskom vozu za 267 kilometara treba 22 sata i 43 minuta

Društvenim mrežama nedavno se proširio skrinšot sa zvaničnih stranica Hrvatskih železnica.
Hrvatskom vozu za 267 kilometara treba 22 sata i 43 minuta
Foto: 021.rs
On prikazuje koliko HŽ-u treba da prebaci putnika od Glavne stanice u Zagrebu do Pule.
Udaljenost od Glavne stanice u Zagrebu do Pule, prema podacima s Google Mapsa, iznosi 267 kilometara.
S obzirom na to da HŽ nema direktnih vozova na relaciji Zagreb-Pula, na službenim stranicama HŽ Putničkog prevoza nudi se više opcija putovanja uz tri, i jedna opcija uz dva presedanja, piše Index.hr.
 
Poželite li danas Hrvatskim železnicama da odete iz Zagreba do Pule, vozićete se najmanje osam sati i 48 minuta. Taj voz, prema rasporedu, kreće u 13 sati i 12 minuta pa ćete u Pulu, nakon dva presedanja, stići u 22 časa. Cena za jednog putnika u jednom smeru iznosi 73 kune i 10 lipa.
 
Ali ako se odlučite da krenete oko sat vremena kasnije, odnosno u 14:22 časa, u Pulu ćete stići tek sutra nakon 22 sata i 43 minuta vožnje i tri presedanja.
 
Dužina putovanja u drugim terminima nije znatno bolja. Samo dve opcije nude dužinu putovanja kraću od devet sati, a tu su i opcije putovanja koja traju 12 sati i 15 minuta, 19 sati i 45 minuta, 18 sati i 33 minuta te 15 sati i 19 minuta, prenosi portal.
  • to je još dobro

    23.05.2022 17:53
    Da bi stigli direktno od Novog Sada do Subotice treba vam ~4 godine, pod uslovom da sve bude na vreme

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.