Bira se najčudnija rečenica u srpskom jeziku, jedna iz "Srećnih ljudi" izazvala najviše reakcija

Stranica "Dnevna doza pravopisa" ovog puta skuplja predloge pratilaca za najčudniju rečenicu u srpskom jeziku, a jedan predlog se posebno istakao brojem reakcija.
"Bog te ubio, da te ne ubije" - rečenica je koja trenutno "vodi", a koja je dobila i definiciju na Vukajliji kao "srpski paradoks, ali ga babe često upotrebljavaju". A čak i ako to niste slušali od svoje babe, bilo je jedna od omiljenih uzrečica Ristane Riske Golubović (Radmila Savićević) iz serije "Srećni ljudi".
Među kandidatima za najčudniju rečenicu u srpskom je prate i sledeće:
"Da nemaš možda...?"
 
"Spava kao zaklan."
 
"Zini da ti kažem."
 
"Izvodi besne gliste."
 
"Budi Bog s nama."
 
"Leglo mi je k'o budali šamar."
 
"Kad ja tamo, a ono međutim."
 
"Nema šta nema."
 
"Plitak potok, a voda duboka."
 
"Da je bolje ne bi valjalo."
 
"Bog te maz'o!"
 
  • R. P. F.

    02.06.2022 22:20
    Ne znam ništa.
  • Prpa

    02.06.2022 00:23
    ***
    Ne ide, ne ide, pa stane
  • ljubica

    01.06.2022 01:21
    on je zdravo bolestan. onaj ko te ima taj te voli onaj ko te nema taj te sanja. pare ljude kvare . (ajapenziju 17 crvenih) . idi u persun.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.