"Skandal" u Australiji: KFC salatu u sendviču zamenio kupusom, reagovao premijer

Australijski premijer reagovao je u četvrtak na "kupusgate", skandal izbio zbog odluke lanca brze hrane KFC da salatu delimično zameni kupusom u svojim sendvičima.
"Skandal" u Australiji: KFC salatu u sendviču zamenio kupusom, reagovao premijer
Foto: Pixabay

Namera je bila da se tako doskoči inflaciji koja je u nebo podignula cenu zelene salate.

Premijer Entoni Albaneze ocenio je da je "suluda" odluka KFC-a da polovinu salate u hamburgerima s piletinom i drugim proizvodima zameni kupusom. Odluka je izazvala "nacionalnu krizu".

U zemlji u kojoj inflacija iznosi 5,1 posto, cena salate porasla je za 300 posto u nekim australijskim gradovima zbog nedavnih poplava i globalnog rasta cena goriva.
 
Samo jedna glavica salate iceberg, koja je nekada koštala dva australijska dolara (1,34 evra), sada iznosi gotovo osam dolara (5,35 evra) od Sidneja do Melburna.
 
Zbog toga je KFC početkom nedelje objavio da će se od sada njegovi kupci morati da se zadovolje mešavinom kupusa i salate u sendvičima.
 
Ta KFC-ova odluka izazvala je provalu besa na društvenim mrežama. "Kupus nije isto što i zelena salata. Jednostavno, to nije korektno", objasnio je i sam premijer Albaneze za radio KIIS FM iz Sidneja. 
 
"Staviću 'kupusgate' na današnju sednicu vlade!", najavio je premijer.
  • pa to je

    09.06.2022 15:45
    jednostavno
    proterati KFC iz Australije, mislim kad su proterali Novaka za mnogo manje sranxje ovo je apsolutno neoprostivo. Evo nisam nikad ni jeo bilo šta od njih a sav sam se naježio.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.