Ruska salata preimenovana u "tradicionalnu"

Na meniju restorana za međunarodne zvaničnike i novinare koji učestvuju na NATO samitu u Madridu, našla se i "ruska salata" čije ime je promenjeno u "tradiconalna salata".
Ruska salata preimenovana u "tradicionalnu"
Foto: Pixabay
Salata od graška, krompira, šargarepe i majoneza je osnovna namirnica na jelovnicima španskih restorana, ali uoči samita na kojem se očekivalo da će Rusija biti proglašena bezbednosnom pretnjom u novom strateškom konceptu alijanse, prisustvo "ruske salate" na meniju zaprepastilo je prisutne.
"Ruska salata na samitu NATO? Malo sam iznenađen tim izborom jela", rekao je novinar Injaki Lopes za španski medij La Seksta, prenosi Rojters.
Međutim, činilo se da je atraktivno visok sadržaj ugljenih hidrata u jelu nadmašio njegovo upitno ime i navodno je salata rasprodata za nekoliko sati.
 
Britanski list Gardijan izvestio je da se sada na ugostiteljskom meniju pojavila "tradicionalna salata", iako su cena i sastojci jela ostali isti.
 
Nešto više diplomatskog senzibiliteta primenjeno je kada je kreiran jelovnik za gostujuće ministre odbrane i spoljnih poslova na banketu u baroknoj palati Santa Krus u centralnom Madridu u utorak uveče. Španski kuvar Hose Andres koji je koordinirao obroke, poslužio je ministrima "ukrajinsku salatu", kao što je to učinio u svojim restoranima širom Španije.
  • Antiprotivan

    02.07.2022 16:57
    RULET
    Ako će Zelenski prvi da ga isproba, slažem se da se RUSKI RULET NAZOVE UKRAJINSKI RULET.
  • Antiprotivan

    02.07.2022 16:28
    Salata
    Dokaz da ljudskoj GLUPOSTI nema granica.
  • KB

    02.07.2022 09:19
    Ne generalizuj!
    Nikada nisam bio rusofil, Putina sam od starta stavio među diktatore poput Hitlera, Staljina i onog iz Severne Koreje ALI menjati imena hrane, spomenika, umetničkih dela itd. samo zato što su ruska je maloumno. Rusija ima svoje dobre ljude i vrednosti, nisu zarazna bolest (samo određeni procenat oko vlasti). Generalizacija će uništiti civilizaciju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.