VIDEO: Meksički gradonačelnik se oženio aligatorom

Gradonačelnik malog meksičkog grada oženio je svoju "mladu aligatora" na živopisnoj ceremoniji propraćenoj tradicionalnom muzikom, rasplesanim gostima i povicima da brak ovekoveči poljupcem.

Gradonačelnik San Pedra Huamelule, Viktor Ugo Sosa, aligatora je tokom venčanja više puta poljubio u njušku, koja je bila zavezana kako bi se izbegli neželjeni ugrizi.

Pretpostavlja se da ritual venčanja potiče iz domorodačkih zajednica Ćontal i Huave iz savezne države Oahaka, kao što je to slučaj s molitvom za blagodeti prirode.
"Prirodu molimo za dovoljno kiše, dovoljno hrane i ribe u reci", kazao je Sosa, gradonačelnik malog ribarskog mesta na sparnoj pacifičkoj obali Oahake.
 
Oahaka, smeštena na siromašnom jugu zemlje, područje je bogate domorodačke tradicije.
 
Vekovima star ritual u San Pedru Huameluli, danas pomešan sa elementima katoličanstva, uključuje oblačenje aligatora ili kajmana u belu venčanicu sa šarenim ukrasima.
 
 
Veruje se da sedam godina star gmizavac, koji se za ovu priliku naziva malom princezom, predstavlja božanstvo majke zemlje, a njeno venčanje za lokalnog vođu simbolizuje ujedinjenje ljudi s božanskim.
 
Zvuk truba i ritam bubnjeva obezbedili su slavljeničko raspoloženje tokom procesije u kojoj je deo meštana u rukama nosio aligatorsku mladu kroz selo, dok su joj drugi mahali šeširima.
  • Oh ne

    02.07.2022 11:38
    Sklanjajte ovu vest
    Videće je Palma, oženiće žirafu, proglasice jagodinski ritual.
  • B

    02.07.2022 09:28
    B
    A kako cese ljubiti jer mlada kada zine...?! E svasta,zaista ode ovaj svet u.....
  • Slucaj

    02.07.2022 09:04
    Maltretiranje zivotinje. Plus je bolesno da se tako naziva ritual.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva

Pentagon: Nema dokaza o vanzemaljcima

Pentagon je objavio novi izveštaj koji se nadovezuje na objavu iz 2022. da tada novoosnovani Sektor za rešavanje anomalija svih domena (AARO) nije pronašao dokaz koji bi ukazao na vanzemaljce.