FOTO: Zaustavili kola, bacili smeće u prirodu, pa kažnjeni sa 1.100 evra i oduzimanjem vozila

Dve osobe koje su putovale u "volkswagen golfu", negde u Rumuniji, odlučile su da se odmore uz put i očiste unutrašnjost svog vozila. Nažalost, njihovi planovi su uključivali i bacanje smeća uz put.
Osim kamera postavljenih posebno za praćenje vozača koji bi mogli da se odluče na bacanje smeća na odmorištu, u tom trenutku je upravo prolazila policija pa su oboje ubrzo uhvaćeni na delu. Kamera je snimila da žena stavlja smeće u plastičnu kesu, a zatim ga baca u travu.
Policajci su videli šta se dogodilo i odmah su se zaustavili. Uz 1.100 evra kazne policajci su zaplenili vozilo. Povrh svega, i lokalna agencija za zaštitu životne sredine takođe je vozaču izrekla kaznu.
 
Tela Evropske unije i nacionalni regulatorni subjekti iz država članica su usvojili oštre kazne za one koji ne poštuju pravila kada je u pitanju odlaganje smeća.
 
Lokalni zvaničnici su objasnili da je ovaj "VW golf" četvrti automobil oduzet vlasnicima koji su bacali smeće i koji su uhvaćeni na delu. 
 
 
Vozač za sada ne može da vrati svoj automobil, a moraće tužbom sa dokaže da nije prekršio zakon, ali tek nakon što podmiri kazne.
  • Branko

    08.07.2022 07:56
    Sumnja
    Ovde je koliko vidim 30 - tak komentara i svi su za ovakvo kažnjavanje. Jaki smo na papiru i kad treba pljuvati drugog. Takvi smo i na glasanju. Svi mrzimo aktuelnu vlast, a onda oni pobede sa 60%.
    "Politikom i religijom se bavi sirot'nja, ja s'teb' čudim moj Maho"
  • Јово

    08.07.2022 07:37
    Ни по бабу, ни по стричевима
    Код нас би направили највећи ауто отпад у Европи ако би због оваквог прекршаја или кривичног дела, одузимали аутомобиле и дигле би се Тимочка, Ужичка, Браничевска, Бачка, Сремска,...... и свака друга буна ненаоружаног народа.
  • Ivana

    07.07.2022 22:39
    Malo je previše
    Preterali su, vala, sa oduzimanjem automobila. Dobra novčana kazna i poduži društveno korisni rad tipa održavanje čistoće bi bili primereniji i sasvim dovoljni. Ne bacam smeće, ne palim cigare u autu, ali pre bih taj opušak u rezervoar ubacila, nego što bih njima dala da mi zaplene auto, ako je trajna zaplena u pitanju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.