Preživeo 16 sati ispod prevrnutog čamca u Atlantiku

Francuz, star 62 godine, preživeo je 16 sati u vazdušnom mehuru čamca, koji se prevrnuo u Atlanskom okeanu.
Preživeo 16 sati ispod prevrnutog čamca u Atlantiku
Foto: Pixabay
Brod od 12 metara, koji je isplovio iz Lisabona, poslao je u ponedeljak uveče sa Atlanskog okeana signal za pomoć. Plovilo je u tom trenutku bilo udaljeno oko 22,5 kilometara od ostrva Sisargas kod španske Galicije, prenosi BBC.
Prema navodima ronioca španske obalske straže, mogućnost da Francuz preživi bila je "na ivici nemogućeg".
Brod za spasavanje sa pet ronilaca, kao i tri helikoptera, poslati su da pronađu i spasu muškarca, čiji identitet nije otkriven.
 
Kada je jedan ronilac pretraživao plovilo, muškarac je počeo da lupa iznutra, ali je more bilo previše nemirno da bi se nastavila spasilačka operacija. Jedan pripadnik obalske straže onda je pričvrstio balone za uzgon za trup broda kako bi sprečio da on dodatno potone.
 
Francuz je morao da sačeka jutro, a dvojica ronilaca otplivala su ispod čamca kako bi pomogli mornaru, kojeg su pronašli u neoprenskom odelu, dok mu je voda dopirala do kolena, navodi Gardijan.
 
On je prebačen u bolnicu, a ubrzo je iz nje otpušten.
  • Realista

    04.08.2022 18:55
    skala
    Čamac, brod, šleper, glupost...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.