Otkrivene dragocenosti sa španske galije potonule u 17. veku

Posle 350 godina pronađeni su dragulji nestali u brodolomu jedne španske galije, a morski arheolozi zapanjeni su blagom koje su dugo krile dubine okeana kod Bahama.

Raskošna španska galija natovarena dragocenostima potonula je kod Malih Bahama 1656. godine, a brojni avanturisti i arheolozi pokušavali su 350 godina da pronađu neprocenjivo blago.

Kada je nedavno pokrenuta još jedna ekspedicija, malo ko je verovao da je moguće pronaći ostatke dragocenog tovara.

Međutim, pronađeni su izuzetni primerci, između ostalog draguljima optočeni privesci i zlatni lančići, koji su ležali netaknuti na morskom dnu stotinama godina.
 
 
Španska galija je potonula na zapadnoj strani Malih Bahama, 70-ak kilometara od obale, ali su dragocenosti pronađene u pojasu od oko 13 kilometara od mesta brodoloma.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva