Pljeskavica za Ginisa napravljena u Leskovcu, teška 67,2 kilograma

Na Roštiljijadi u Leskovcu napravljena je najveća pljeskavica na svetu od 67 kilograma i 200 grama i time je postavljen novi rekord.
Pljeskavica za Ginisa napravljena u Leskovcu, teška 67,2 kilograma
Foto: FoNet (Ljiljana Stojanović)

Ova pljeskavica je za 200 grama teža od prošlogodišnje.

Prečnik pljeskavice nakon pečenja iznosio je 171 centimetar, a debljina je 2,4 centimetra.
Majstori za najveću pljeskavicu su bili Predrag Lazarević, Ivica Zdravković, Ljubiša Đorđević i Dragan Cvetković iz leskovačkog restorana "Koliba".
 
To je šesti put zaredom da oni postavljaju novi rekord na Festivalu roštilja.
  • GOXI

    26.08.2022 11:15
    pljeska
    ima i besmislenijeg od ovog
  • Marko

    26.08.2022 08:35
    šampioni besmislenog
    U čemu se mi nadmećemo sa svetom i čime se mi bavimo???

    Umesto da energiju, ideje i sredstva usmere ka tome da manifestaciju organizuju tako da ne liči na seoski vašar, da unaprede recepturu i način serviranja, da domaće tradicionalne proizvode zaštite po imenu i recepturi, da od Leskovca sa statusom žalosne i zaostale palanke naprave modernu i urednu varošicu, na primer.
  • Banderaš

    26.08.2022 07:16
    Školovani prevarant
    Napravljena jeste,ali ne od domaćeg-u Srbiji proizvedenog mesa,već od uvezenog mesa iz vojnih rezervi Argentine koje je zamrznuto još 1982godine.
    Zaštoo ne prave pljeskavice od u Srbiji proizvedenog,sa srpskom hranom hranjenom stokom meso,već sa mesom iz uvoza koje niko neće ni za proizvodnju hrane za pse i mačke!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.