Umesto novoj britanskoj premijerki, svetske vođe čestitale na mandatu tviterašici

Liz Tras je bivša britanska ministarka spoljnjih poslova i nova premijerka, a Liz Trasel redovna korisnica Tvitera.
Ova korisnica Tvitera je na toj društvenoj mreži uzela korisničko ime Liz Tras pa je zbog ove slučajnosti odjednom dobila brojne poruke i čestitke upućene novoj britanskoj premijerki.
Liz Trasel, čiji je Tviter profil @Liztruss, uživala je u zbrci i na poruke i čestitke odgovarala je duhovitim savetima i šalama, prenela je francuska novinska agencija Frans pres.
Jedna od onih koja je pogrešnoj Liz Tras čestitala na preuzimanju premijerske dužnosti u Velikoj Britaniji bila je i švedska premijerka Magdalena Anderson.
 
"Čestitam Liz Tras", napisala je Anderson i dodala da će Švedska i Velika Britanija nastaviti da i dalje blisko sarađuju. Trasel je, pak, u šaljivom tonu odgovorila da se raduje skoroj poseti i da bi švedska premijerka za tu priliku mogla da pripremi ćufte.
 
 
Nova britanska premijerka ima 360.000 pratilaca na Tviteru pod korisničkim imenom @trussliz, dok Trasel ima 3.400 pratilaca.
 
Liz Tras u ponedeljak je izabrana na čelo vladajuće Konzervativne stranke, a britanska kraljica Elizabeta II u utorak ju je imenovala novom britanskom premijerkom. Tras će biti 15. premijerka u 70-godišnjoj vladavini britanske kraljice.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.