VIDEO: Stogodišnji Indijac priredio lažno venčanje kako bi dokazao da je još živ

Kako bi vlastima, koje su prestale da mu isplaćuju penziju, dokazao da je još živ, Indijac stariji od stotinu godina pojavio se kod matičara u svečanoj odori i praćen svatovima.
"Živ sam itekako!" uzviknuo je kod matičara Duli Čand, star 102 godine.
"Starosnu penziju prestali su da mi isplaćuju u martu jer u evidenciji indijskih vlasti stoji da sam umro. Od tada uzalud pokušavam da dokažem da sam živ", izjavio je Čand.
Socijalni radnik Navin Jaihind bio je jedan od učesnika u lažnoj svadbenoj povorci i objasnio je da se odazvao pozivu na venčanje kako bi pomogao Čandu.
 
"Do sada smo kontaktirali nekoliko vladinih kancelarija pa smo čak organizovali i konferenciju za novinare, ali sve je do sada bilo uzalud. Onda smo se dosetili da organizujemo svadbenu povorku kako bismo skrenuli pažnju javnosti na Čandov problem", kazao je Jaihind.
 
Pošto se videosnimak lažnog venčanja proširio društvenim mrežama, socijalni radnik primio je nekoliko telefonskih poziva osoba koje su se našle u sličnoj situaciji s tvrdoglavom indijskom birokratijom.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.