Danas ipak nije smak sveta: Kako su teoretičari zavere naseli na pogrešan citat i Simpsonove

Nekoliko puta do sada se dogodilo da su Simpsonovi "predvideli" budućnost, ali sada je Kjuanon (QAnon) ove navodne sposobnosti animirane TV serije preneo na sledeći nivo.
Naime, kako piše Vice, ova grupa teoretičara zavere je sigurna da bi danas, 24. septembra, trebalo da se desi nešto loše, a tu pretpostavku zasnivaju na jednoj od epizoda "Simpsonovih" i lapsusu jednog nemačkog političara.
Iako niko iz Kjuanona nije siguran šta bi to trebalo da se desi 24. septembra, na društvenim mrežama se pojavio niz pretpostavki - od nuklearnog rata, ekonomske krize, trovanja vode, do oružane revolucije.
Teoretičari zavere su prvi put došli na tu ideju nakon što je nemački političar Fridrih Merc, lider CDU i vođa opozicije, govoreći o ruskoj invaziji na Ukrajinu greškom rekao da će "svi pamtiti gde su bili 24. septembra", misleći zapravo na 24. februar, datum kada je počeo rat u Ukrajini.
 
Iskoristivši taj Mercov lapsus, pratioci QAnon-a su se osvrnuli na "Simpsonove", koji su ranije u svojim epizodama "predvideli" da će Donald Tramp biti predsednik SAD, kao i spajanje kompanija Dizni i 21st Century Fox.
 
Pronašli su 24. epizodu devete sezone "Simpsonovih", nazvanu "Izgubili smo našu Lisu", u kojoj grupa ljudi koja se "priprema" za smak sveta raspravlja o takozvanom WROL, što u prevodu znači "bez vladavine zakona" (Without Rule of Law). Teoretičari zavere su iz epizode izvukli pominjanje elektromagnetnog pulsnog uređaja, za koji tvrde da će doneti "deset dana tame" koji će vratiti Donalda Trampa u Belu kuću.
  • NidžaNS

    25.09.2022 19:16
    Niste uzeli u obzir da je u Americi 24. septembar kada je kod nas već 25.
  • :/

    24.09.2022 13:34
    -
    Steta...
  • mns

    24.09.2022 13:04
    ali
    ima još vremena da se nešto desi... nema opuštanja

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.