Popunjavanje "Panini" albuma može koštati i do 1.000 evra

Skupljanje sličica fudbalera reprezentacija koje učestvuju na SP u Kataru i njihovo lepljenje u "Panini" album, može da bude skup hobi.
U Austriji bi za popunjavanje celog albuma trebalo izdvojiti i do 1.000 evra.
Fanovi "Panini albuma" i fudbala sa velikom pažnjom otvaraju svako novo pakovanje sličica, a posebno se obraduju kada dobiju nekog od voljenih i još nedostajućih fudbalera, a veliko razočarenje kada po hiljaditi put dobiju istog igrača, posebno ako se radi o onom koji nema vrednost ni na razmeni sa drugim ljubiteljima ovog hobija
Pakovanje sličica u Austriji ove godine košta jedan evro, a poređenja radi, pred prošlo Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. stajalo je 90 centi. Ako se uzme u obzir drastični rast cena u svim oblastima života, rast od 11 odsto u četiri godine, koliko je iznosio za "Panini" sličice, nije velik.
 
Međutim, ako želite da popunite ceo album, potrebno je sakupiti 670 raznih sličica, koje prikazuju 32 reprezentacije i brojne dodatne motive predstojećeg Svetskog prvenstva.
 
Ko ima ekstremnu sreću da nikada ne dobije istu sličicu, mora da kupi 134 pakovanja, što staje 134 evra, ali šanse za takvu sreću su zanemarljivo male.
 
Kod prvih pet pakovanja šansa da su sve sličice različite je još 100 odsto, a potom stalno opada. Zbog toga popunjavanje celog albuma može koštati i do 1.000 evra.
 
Srećom, sličice se mogu razmenjivati preko interneta, u školskom dvorištu...
 
Ko i na taj način ne može da popuni svoj album ima, od 14. oktobra, mogućnost da nedostajuće slike naruči i kod "Paninija", ali cena još nije poznata.
 
Iako se potroše toliki novci na album, za njega se ne može mnogo dobiti ni posle mnogo godina.
 
Na platformi za prodaju "Willhaben.at", na primer, popunjen album za Svetsko prvenstvo 1982, koje je održano u Španiji, prodaje se za 375 evra.
 
"Mlađa" izdanja su mnogo jeftinija. 
 
Italijanski "Panini" je prvi album stikera izdao za Svetsko prvenstvo 1970. u Meksiku.
 
Na idućem Evropskom prvenstvu 2024, koje se održava u Nemačkoj, neće postojati partnerstvo sa organizatorom, pa tako ni album od "Paninija". Od tada će za dva sledeća Evropska prvenstva albume štampati američki proizvođač "Topps", pa je neizvesno da li ostaje isti koncept ili će se nešto promeniti.
  • Realista

    05.10.2022 08:52
    Opet Austrija propala!
    Nakon poskupljenja palačinki, bečke šnicle i ogreva eto, sad i Panini sličice... pa kako će taj narod izdržati?
  • Rade

    04.10.2022 21:27
    Konfuzija
    Koliko god da kosta - kosta, nikom nije obavezan. Nekom ce biti skupo a nekom nece, ali ovog puta je album najlosije dizajniran, najkonfuzniji za upotrebu i deluje mozda i najnekvalitetnije do sada.
    Iako sakupljam Paninijeve Mundijal albume od svog detinjstva, jedva cekam da neko drugi napravi oficijalni za sledece prvenstvo da vidim kako ce ga pripremiti i stampati jer ovaj ovogodisnji je katastrofa!
  • Neki gari

    04.10.2022 16:41
    Nije tačno
    Skupljam sličice pred svaki mundijal i košta oko 100 evra. Kupiš malo više od ukupnog broja, polepiš šta imaš, a duplikate izmenjaš. Mislite da bi Porta bila puna da to sve košta 1000 evra?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.