VIDEO: Najduži putnički voz će proći prugom kroz Alpe koja je na spisku svetske baštine

Švajcarska železnička kompanija namerava da postavi svetski rekord - najduži putnički voz će proći jednom od najspektakularnijih pruga kroz Alpe.

Kompanija Retijan relvej planira da voz dugačak 1,9 kilometara od 100 vagona i četiri lokomotive prođe rutom Albula-Bernina.

Ta ruta je upisana u Spisak svetske baštine Uneska od 2008. godine i prolazi kroz 22 tunela, preko 48 mostova, uključujući i čuveni Landvaser vijadukt.

Putovanje duž 25 kilometara pruge traje jedan sat.
 
 
Direktor Železnice Renato Fašati rekao je da postavljanje rekorda ima za cilj da istakne švajcarske inženjerske podvige i da proslavi 175 godina švajcarske železnice.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti