VIDEO: Godinama živeo u stanu usred tržnog centra, a da niko nije primetio

Muškarac je četiri godine živeo u stanu skrivenom usred tržnog centra i niko ga nije primetio.
VIDEO: Godinama živeo u stanu usred tržnog centra, a da niko nije primetio
Foto: Pixabay (ilustracija)
Kako pišu strani mediji, Majkl Tausend se uselio u tržni centar kada je iseljen iz stana koji je iznajmljivao. Dok je muškarac razmišljao gde će da potraži novi smeštaj, setio se da je video praznu prostoriju u tržnom centru te je odlučio da tamo napravi kamp. 
Iako se ova situacija dogodila pre više od deset godina, Tausend je tek sada odlučio da progovori o tome, piše britanski Miror. 
Nakon što se uselio u svoj novi smeštaj od 70 kvadrata, Majkl ga je ubrzo opremio foteljama i konzolama za video-igrice, a dovodio je i društvo. 
 
Majkl, koji je inače umetnik, prvi put je uočio neiskorišćen prostor u jednom tržnom centru na Roud Ajlandu tokom svakodnevnog džogiranja 1999. godine. 
 
"Tokom božićnih praznika pre 18 godina, radijske oglase čitala je žena sa entuzijastičnim glasom. Ona je pričala o tome kako bi bilo sjajno kada biste mogli da živite u tržnom centru. Glavna tema je bila da tržni centri, osim kupovine, mogu da pruže i sve što je potrebno za preživljavanje i zdrav život", rekao je Tausend i istakao da mu je plan bio da što duže živi u tržnom centru. 
 
 
On je sa prijateljima sazidao zid i pomoćna vrata. Kako pišu mediji, živeo je u relativnom miru četiri godine pre nego što je plan počeo da mu se raspada. 
 
Pre nego što je uhvaćen, Tausend je planirao da u svom improvizovanom smeštaju postavi parket, napravi drugu spavaću sobu i kuhinju. Ipak, obezbeđenje ga je pronašlo pre nego što je to ostvario. 
 
Tausend je optužen za ometanje poseda, a branio se tako što je rekao da je sve to uradio iz saosećanja, kako bi više razumeo tržni centar i život kupca. 
 
Sudija mu je na kraju izrekao uslovnu kaznu, ali mu je doživotno zabranjen pristup tržnom centru. 
  • 9

    02.11.2022 15:37
    Korak dalje
    je u Ćinejanskom tržnom centru u NS gde je sve to potpuno legalno. U radno vreme se usred radnje ručava ili večerava, seku nokti na nogama, doje mali Kinezi. Nužda , ali i pranje posuđa se obavlja u toaletu, jedino ih još nismo zatekli u bade mantilima posle tuširanja,a da se suši veš iza kase je normalna pojava. Ko ne veruje nije daleko preko puta pijace videti opisano.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.