FOTO, VIDEO: Šou dronova povodom 10 godina igrice Candy Crush, nisu svi bili oduševljeni

Popularna igrica Candy Crush doživela je 10. rođendan, a tim povodom priređen je šou s dronovima koji se nekima baš i nije svideo, piše "Gardijan".
Prošlog četvrtka 500 osvetljenih dronova zasijalo je na nebu iznad Menhetna u sinhroniziranom "plesu" kojim je obeležena 10. godišnjica popularne igrice.
Ono što je kompanija opisala kao kratku transformaciju horizonta Menhetna u "otvoreni karneval", prema Fernandi Romano, direktorki marketinga kompanije, bio je 10-minutni svetlosni prikaz, s nebom kao "najvećim ekranom na planeti".
Dronovi su poleteli iz Nju Džersija i preplavili nebo simbolima Candy Crusha, a šou je trajao 10 minuta. 
 
 
I dok su neki spektakl posmatrali s divljenjem, drugi su negodovali zbog mogućih negativnih posledica.
 
Među njima je lokalni državni demokratski senator Bred Holimen koji je izjavio da je "nečuveno" što je šou "pokvario" poznati horizont grada "zbog privatnog profita" i ugrozio ptice.
 
 
Jedan tviteraš je napisao: "Poslali su stotine dronova da osvetle horizont iznad Njujorka oglasom za Candy Crush. Počelo je. Korporacije će zakrčiti svaki kvadratni metar neba i bombardovati naša čula reklamama za nezdravu hranu i vijagru sve dok ne zaboravimo kako su zvezde izgledale."
 
 
Inače, milioni ptica selica prolaze iznad grada svake godine, a mnoge se zabijaju u osvetljene zgrade i mogu ih dezorijentisati objekti poput dronova. Kompanija je dobila posebnu dozvolu za šou dronovima.
  • Zoran

    07.11.2022 13:29
    Ptice
    Ja nisam bas primetio da ptice nocu lete. Drugo, a sta kad je vatromet, to im ne smeta, jel??

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.