FOTO, VIDEO: Pleme veruje da je princ Filip božanstvo - napravili čitav kult oko njega

Na ostrvu Tana u državi Vanuatu živi pleme Jakel koje neguje kult princa Filipa, a članovi plemena imaju njegove uramljene fotografije, svoju decu podučavaju o njemu i nazivaju ga mesijom.
Kristijan Iličić, koji je posetio državu Vanuatu, na Instagramu je podelio zanimljivost o ostrvu Tana.
Prema njihovoj legendi, sin drevnog duha planine jednog dana jednog dana je trebalo da bude utelovljen u čoveku bele boje i potom da otputuje preko pola okeana kako bi oženio vrlo moćnu ženu. Nakon nekog vremena će se vratiti na ostrvo i doneti blagostanje.
Iličić navodi: "U ovome opisu su prepoznali princa Filipa, supruga kraljice Elizabete II, a 1974. godine je kraljica Elizabeta sa suprugom posetila Vanuatu i to je bio događaj epskih razmera za ove ljude. Tadašnji poglavica Džek Naiva dočekao je kraljevsku jahtu i ugledao princa Filipa u beloj uniformi. Prepoznao je u njemu stvarnog mesiju".
 
 
Princ Filip je bio svestan ove činjenice i poslao im je svoju fotografiju koju su oni uramili i čuvaju je kao najveću relikviju.
 
Pripadnici plemena Jakel veruju da je moć njihovog "božanstva" bila toliko velika da je omogućio Afroamerikancu da postane predsednik SAD-a, ali i da je svojom čarolijom pomogao da se locira Osama bin Laden.
 
 
Iličić naglašava da su dobro informisani o dešavanjima u svetu u koja je navodno upleteno njihovo božanstvo. Nakon smrti princa Filipa njihova vera nije pokolebana i veruju da će se njegov duh vratiti na Tanu.
  • Liman 2

    21.11.2022 13:05
    Bez mozga
    I ovde ima jedno debilno pleme, uglavnom matore životne dobi koji veruju da je neki žvalavi božanstvo..
  • 002211

    21.11.2022 08:45
    Životni promašaj.
  • Mister No

    21.11.2022 07:46
    Zasto mi ovo sve liči na AV i srbovanje....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.