VIDEO: U 96. godini osvojila nagradu za najbolju novu umetnicu

Dobitnice Latino Gremija za najbolje nove umetnike 2022. godine su Silvana Estrada i Anhela Alvarez.
Silvana je 25-godišnja meksička pevačica, a Anhela je za svoj rad i talenat nagrađena u 96. godini i postala najstariji dobitnik ove nagrade.

Kruna kubansko-američke muzičarke došla je nakon više decenija pisanja pesama. Anhela ih je izvodila samo za prijatelje i porodicu sve dok u 90. godini nije otišla u holivudski noćni klub "Avalon" i održala svoj prvi koncert.

Njen unuk Karlos je na kraju snimio njene pesme za album uz pomoć glumca koji je bio domaćin tog koncerta, takođe Kubanca Endija Garsije.
 
Album nazvan jednostavno "Anhela Alvarez" objavljen je prošle godine.
 
"Onima koji tek treba da ostvare svoje snove kažem: znajte da iako je život težak, uvek postoji izlaz i da se uz veru i ljubav sve može postići", rekla je kantautorka primajući nagradu.
 
 
Dok je odrastala na Kubi pre revolucije, njen otac i deda su joj zabranili da se bavi muzikom. Ali ona je pisala pesme u tajnosti, pošto se udala i dobila decu.
 
Kubanska revolucija dovela je do decenija života pod Fidelom Kastrom i Anhela je donela, kako je nazvala, najtežu odluku u svom životu: poslala svoje četvoro dece u Sjedinjene Američke Države. Otišli su kao deo programa "Pedro Pan", u kojem je više od 14.000 dece poslato u SAD tokom kubanske revolucionarne ere između 1960. i 1962. godine.
 
Umetnica se na kraju pridružila svojoj deci u SAD. Porodica se nastanila u glavnom gradu Luizijane, Baton Ružu. Nastavila je sa pisanjem pesama i pevanjem, uglavnom samo pred najbližima.
 
To se promenilo kada je pristala da učestvuje u dokumentarcu "Gospođica Anhela", koji opisuje njeno odrastanje na Kubi i njene pripreme za prvi koncert u "Avalonu".
 
Endi Garsija, koga je opisala kao svog heroja, kasnije joj je dao ulogu u rimejku filma "Nevestin otac" u kojem je glumio. Anhela u filmu peva kubansku čuvenu pesmu "Quiéreme Mucho".
 
  • Mina

    22.11.2022 16:44
    Insirativno
    Ako verujemo unutrasnjem osecaju i zivimo u skladu sa njim, ne mozemo da pogresimo. Nagrada je zivot sam. Ostalo su propratne pojave koje budu i lepe, a ponekad i ne tako lepe.
  • Lenka

    22.11.2022 10:23
    Divno
    Nije odustala od svog sna.
  • Bravo!

    20.11.2022 13:50
    Bravo, svaka čast!
    Još jedan u nizu primera kako kreativnost stvara radost u životu, a radost i ljubav su najbolji lekovi za digovečnost.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.