Besprekorna čistoća japanskih igrača i navijača: "Mogli bismo da jedemo sa poda"

Slike svlačionica i tribina koje su Japanci ostavili u besprekornom stanju, kao i pre četiri godine na Mundijalu u Rusiji, izazivaju divljenje na društvenim mrežama i na ovom Svetskom prvenstvu.
Besprekorna čistoća japanskih igrača i navijača: "Mogli bismo da jedemo sa poda"
Foto: Beta/AP
Impresiju prenosi danas francuski list Parizijen (Le Parisien).
List dodaje da se takva čistoća može objasniti kulturnim i verskim razlozima.
Reprezentacija Japana pobedila je u sredu u Dohi reprezentaciju Nemačke u meču prvog kola grupe E na Svetskom prvenstvu.
 
Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) prenela je na Tviteru fotografiju koja koja svedoči o čistoći svlačionice na stadionu Kalifa posle odlaska japanskih igrača.
 
"Mogli bismo da jedemo sa poda da se ne plašimo da upropastimo takvo delo. Pod koji se sjaji bez najmanje trunke nečistoće. Stolice i klupe besprekorno čiste, pažljivo složeni peškiri na jednom stolu, poneki diskretni origami i reč zahvalnosti", preneo je pariski list koji kao i svi mediji u Francuskoj prati Svetsko prvenstvo u Kataru pošto nacionalna reprezentacija brani titulu prvaka.
  • Prometej

    27.11.2022 08:32
    @Drugosrb
    Naprotiv, vise od 80% nisu ateisti. Procitaj malo o Shinto religiji, bas u toj Wikipediji... Itekako vera ima veze sa svim.
  • Drugosrb - Autošov

    26.11.2022 12:02
    Wikipedia kaže da...
    Preko 80% Japanaca su ateisti tako da verski razlozi nisu uzrok. Jednostavno su vaspitani i formirani kao ličnosti. Tada vam lažni deda mraz ne treba

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.