Zelenski i "ukrajinski duh" proglašeni za ličnost godine američkog časopisa Tajm

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, oličenje otpora svoje zemlje ruskoj invaziji proglašen je za ličnost godine 2022. američkog časopisa Tajm, koji je odao i priznaje "ukrajinskom duhu".
Zelenski i "ukrajinski duh" proglašeni za ličnost godine američkog časopisa Tajm
Foto: Beta/AP
"Bilo da borba za Ukrajinu izaziva nadu ili strah, Volodimir Zelenski je pokrenuo svet na način koji nismo videli decenijama", napisao je glavni urednik Tajma Edvard Felsental, za koga izbor ličnosti nikad nije bio toliko jasan kao ove godine.
"Zato što je dokazao da hrabrost može da bude isto toliko zarazna kao i strah, zato što je podstakao ljude i nacije da se ujedine da brane slobodu, zato što je podsetio svet na nestabilnost demokratije i mira, Volodimir Zelenski i ukrajinski duh su Tajmove ličnosti godine za 2022", naveo je časopis čije sedište je u Njujorku.
Kako se navodi, u nedeljama koje su usledile posle početka ruskog bombardovanja Ukrajine 24. februara njegova odluka da ne pobegne iz Kijeva nego da ostane i prikuplja podršku bila je presudna.
 
"Od njegove prve poruke od 40 sekundi preko Instagrama 25. februara, koja je pokazala da su njegov kabinet i civilno društvo nedirnuti i na mestu, do dnevnih govora održanih na daljinu pred institucijama kao što su parlamenti, Svetska banka Gremi nagrade, ukrajinski predsednik je svuda", dodao je glavni urednik Tajma.
 
U 2021. godini ličnost godine bio je milijarder preduzetnik Ilon Mask, vlasnik Spejseksa i Tesle, koji je kasnije kupio Tviter.
  • Bane

    08.12.2022 21:34
    Jake novine
    Taj casopis je kao nas Pink!
  • Nina

    08.12.2022 20:22
    Ta nemojte kasti !
    On!
  • Свашта

    08.12.2022 19:40
    Свашта
    Свашта.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.