Šta su građani Srbije najviše guglali u 2022: Đoković, Konstrakta, prvenstvo u Kataru...

Kompanija Google objavila je svoju tradicionalnu godišnju listu najpretraživanijih pojmova po zemljama.
Šta su građani Srbije najviše guglali u 2022: Đoković, Konstrakta, prvenstvo u Kataru...
Foto: Beta/AP
Novak Đoković našao se na vrhu liste najtraženijih pojmova u Srbiji, a takođe je bio najpretraživanija osoba u kategoriji ličnosti iz oblasti sporta. O interesovanju za aktivnosti srpskog tenisera govori i činjenica da je Đoković najpretraživaniji sportista i na globalnoj Google listi.
Aktuelna globalna i lokalna dešavanja, kao što su situacija u Ukrajini i izbori u Srbiji, takođe su privukli pažnju najvećeg broja ljudi i našli se među top tri najtraženija pojma u Srbiji.
Učešća srpskih nacionalnih timova na velikim sportskim događajima su tradicionalno propraćena velikim interesovanjem, pa su se tako na listi najtraženijih pojmova našli i aktuelno Svetsko prvenstvo u fudbalu, kao i Eurobasket.
 
Konstrakta je privukla ogromnu pažnju domaće i svetske javnosti, a visok plasman predstavnice Srbije na Evroviziji ove godine doneo joj je peto mesto i na Google godišnjoj listi najtraženijih pojmova u Srbiji.
 
Građani Srbije su tokom 2022. godine na Google pretraživaču pored aktuelnih događaja, poznatih sportistkinja i sportista, pretraživali i aktuelne televizijske programe. TV ostvarenja koja su ove godine privukla najviše pažnje televizijske publike su domaća serija "U klinču", strane serije "Stranger Things" i "Euphoria", domaća ostvarenja "Azbuka našeg života" i "Ubice mog oca".  
 
Listu najtraženijih filmova tokom 2022. godine u Srbiji predvode domaće ostvarenje "Zlatni dečko", strani filmovi "Don-t Look Up" i "Through My Window".
 
Najpretraživaniji sajmovi i festivali ove godine u Srbiji bili su Beer Fest, Sajam knjiga, Exit, Music week i Sajam automobila.
  • Bole

    08.12.2022 17:04
    Pornić
    za mene x hamster je No1 hehe
  • Mile

    08.12.2022 11:52
    Nekada je najtraženiji pojam bio - Nikola Tesla, a sada mlatarač reketom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.