Nivea razbesnela Hrvate, pa se izvinila: Briše sve osim suza

Nakon što je izazvao lavinu besnih komenatara Hrvata na društvenim mrežama, poznati svetski brend Nivea objavio je izvinjenje i izbrisao objavu koju su prethodno podelili.

Kako prenosi N1, na zvaničnom Instagram profilu brenda Nivea objavljena je fotografija žene u hrvatskom dresu, čije je lice bilo obojeno prepoznatljivim kockicama. Na fotografiji se nalazila i micelarna voda njihovog brenda uz koju je pisalo "Briše sve osim suza".

Brojni Hrvati zatrpali su objavu negativnim komentarima prozivajući kompaniju za loš marketing. Ocenivši objavu kao sramotno vređanje, mnogi su najavili i bojkot kupovine Niveinih proizvoda.
Osim na hrvatski račun, Nivea je neslavno pokušala da se našali i na račun Maroka, što su mnogi takođe osudili pitajući zašto isto nisu učinili s nekom većom zemljom kao što je Brazil.
 
Nakon burnih reakcija Nivea je uklonila obe objave i objavila izvinjenje i Hrvatskoj i Maroku.
 
“Duboko se izvinjavamo zbog naše prošle objave o micelarnoj vodi. Nije nam bila namera da povredimo osećaje jedne ponosne fudbalske nacije. Prepoznajemo fantastična dostignuća hrvatske fudbalske reprezentacije i delimo veselje. U Nivei cenimo brigu i poverenje: pobrinućemo se da u budućnosti preduzmemo sve potrebne mere kako bismo održali naše visoke standarde u svakom aspektu komunikacije”, poručili su.
  • Kale se kaže Hil

    17.12.2022 11:38
    Regionalni šef marketinga se preziva Jovanović i poreklom je sa tih prostora ....
  • Samo pitam

    17.12.2022 11:36
    @BojaNS
    Pa kako ... ?
  • Куп је битан

    17.12.2022 10:45
    А како би реаговали на неку рекламу за средство за прање столњака?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.