VIDEO: Sleš otkrio kako je nastao legendarni rif iz pesme "Sweet Child O’ Mine"

Neke pesme su večne i neke deonice znaju svi, bez obzira na to koji žanr je u pitanju, a takva je pesma "Sweet Child O’ Mine" benda "Guns N’ Roses".
O čuvenom rifu iz te pesme postoje brojna nagađanja, a jedno od glavnih je da je on nastao tokom vežbanja pred sam ulazak u studio. 

Međutim, Sleš kaže da to nije tačno.

"Neko je to izjavio i postala je priča o tome. To nije bilo zagrevanje. Sedeo sam u kući u kojoj su Gansi živeli 1986. i samo sam smislio ovaj rif. Samo sam se zafrkavao i isprobavao note kao i obično. Učini vam se da je nešto kul i onda dodate treću notu i nađete melodiju. Tako da to nije bilo zagrevanje", ispričao je. 
 
Kaže da je nakon toga Izi Stradlin odsvirao akorde i onda je Aksl čuo sve i tako je nastao veliki hit koji je postao vanvremenski.
 
 
"U to vreme, to je bila samo pesma. Niko nije planirao da to bude veliki hit. To je bila samo pesma koju smo napravili i koja je bila kul i pre nego što smo snimili album 'Appetite for Destruction'. Stavili smo je na album i sledeće što se desilo je da je pesma jednostavno postala super popularna", rekao je Sleš.
  • Deki

    22.12.2022 20:29
    Izvikane zvezde, ništa naročito, kao i većina američkih bendova nastalih 80-ih godina.
  • Markisha

    20.12.2022 19:23
    Veliki Gunsi...steta sto su se rastajali i sastajali...bilo bi tu jos dobrih pesama...to izgleda lako ali uvek je preduslov izuzetan vokal i gitarista...ogromni...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.