VIDEO: Osmogodišnja devojčica se odrekla nasledstva od 61 milion dolara i postala monahinja

Osmogodišnja devojčica u Indiji koja je trebalo da nasledi bogatstvo vredno 61 milion dolara, primljena je kao monahinja u strogi verski red nakon što se odrekla svetovnih užitaka.
VIDEO: Osmogodišnja devojčica se odrekla nasledstva od 61 milion dolara i postala monahinja
Foto: Pixabay
Devanši Sangvi je do ove nedelje bila naslednica draguljarnice "Sanghvi and Sons" u zapadnom gradu Suratu, lokalno poznatom kao Dijamantni grad zbog svoje istaknutosti u globalnoj trgovini draguljima. Članovi njene porodice takođe su sledbenici džainizma, male ali drevne indijske religije koja propoveda nenasilje, strogo vegetarijanstvo i ljubav prema svim stvorenjima, piše "Gardijan".
Devojčica je ove nedelje slavljena na četvorodnevnoj ceremoniji kojom je najavila svoje novo zvanje, tokom koje se vozila u kočiji koju je vukao slon. U sredu je stigla u hram kako bi zamenila svoju raskošnu odeću za jednostavnu belu pamučnu odeću, nakon što je uklonila svu kosu.
"Devanši nikada nije gledala televiziju, filmove niti išla u tržne centre i restorane", rekao je svedok ceremonije u sredu dodajući da je devojčica redovno bila prisutna na ceremonijama u hramu. 
 
Devojčica je jedna od najmlađih osoba koje su prihvatile ceremoniju "dikše" kako bi napustila svoje materijalne posede i pristupila džainističkim verskim redovima.
 
Devanšini roditelji rekli su da je bila nestrpljiva da postane monahinja, pišu lokalni mediji. Smatra se da porodice koje pripadaju džainu podstiču svoju decu da pristupe verskim redovima kako bi poboljšali društveni položaj svojih rođaka. Posao njene porodice, osnovan 1981, ima neto vrednost od pet milijardi rupija (61 milion dolara) prema ICRA-i, indijskoj agenciji za kreditni rejting.
 
Džainizam ima više od četiri miliona sledbenika u Indiji, a mnogi, poput Devanšine porodice, dolaze iz bogatih trgovačkih zajednica. Sledbenici se pridržavaju stroge vegetarijanske ishrane, a neki monbasi i monahinje pokrivaju usta tkaninom kako bi sprečili slučajno gutanje insekata.
 
  • Millos

    23.01.2023 19:38
    Mlada je
    Imaće se kada i kajati!
  • Kod nas to ne moze

    23.01.2023 11:25
    Niko pa - ni sekta
    Zakon stiti maloletnike! Moze da se raspolaze nasledstvom tek sa punoletstvom! Sacekaju!
    Otuda ono "tudja deca brzo rastu!"
  • Uki

    22.01.2023 19:08
    Poharali dete
    Sekta kod nas poznatija kao hara krišna

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.