Doživotni zatvor šverceru stoke jer je krava sveta životinja i "njena balega štiti od zračenja"

Sud u zapadnoj Indiji osudio je na doživotni zatvor muslimana optuženog za šverc stoke, navodeći da je krava sveta životinja i naglašavajući da kravlja balega u kućama štiti od radioaktivnog zračenja.
Doživotni zatvor šverceru stoke jer je krava sveta životinja i "njena balega štiti od zračenja"
Foto: Pixabay
Krave su poštovane u većem delu Indije gde vlasti poslednjih godina oštrije kažnjavaju klanje stoke, uz podršku hinduističkih nacionalističkih grupa.
Sud u Gudžaratu doneo je presudu u slučaju čoveka optuženog za krijumčarenje stoke zbog klanja, što je nezakonita praksa u toj indijskoj saveznoj državi.
"Svi problemi na svetu biće rešeni onog dana kada više ni kap kravlje krvi neće pasti na zemlju", rekao je sudija tokom izricanja presude i dodao da je navodno nauka dokazala da čak ni radioaktivno zračenje ne može da utiče na kuće napravljene od kravlje balege.
 
Hinduističke nacionalističke grupe vode kampanju u Indiji protiv klanja stoke. Poslednjih godina je zbog toga došlo do bankrota klanica u vlasništvu muslimana, kao i linč ljudi optuženih da su umešani u klanje stoke.
  • R49

    27.01.2023 05:23
    Da li smo zaštićeni?
    Kod nas ima puno balege, ali nije sva kravlja.
  • Indija

    25.01.2023 17:13
    Pogledajte ovu sliku, lep je život u Indiji. Nebi njih bilo 1,4 milijarda da je to sve tako loše i siromašno kao što pričaju. Možda nemaju prihode ali nemaju ni rashode
  • Jovana Jeremic

    25.01.2023 07:54
    Eh' da zivim u Indiji bila bi svetica

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.