Bez marihuane u Ulici crvenih fenjera

Vlasti Holandije najavile su zabranu pušenja marihuane u Ulici crvenih fenjera u Amsterdamu. Zakon će stupiti na snagu sredinom maja.
Bez marihuane u Ulici crvenih fenjera
Foto: Pixabay

Doneti zakon ima za cilj da poboljša uslove života stanovnika koji se već duže vreme žale na probleme ovog dela grada koje uglavnom prave turisti.

Prema propisima, objekti u Ulici crvenih fenjera moraće da se zatvore u tri sata ujutru. Restorani i barovi radiće do dva sata po ponoći, a ulazak u staru gradsku četvrt neće biti dozvoljen nakon jedan sat posle ponoći.
Prodaja alkoholnih pića u prodavnicama i kafićima zabranjena je od četvrtka do nedelje posle 16 časova. Inače je u Amsterdamu na javnim mestima zabranjeno konzumirati alkohol.
 
Amsterdam je poznat po kafićima koji prodaju kolačiće sa kanabisom i kanabis, a turistička poseta ovog grada je milionska. Lokalno stanovništvo vlastima se stalno žali na ulične dilere, alkohol i stopu kriminala.
 
Prema holandskim zakonima, posedovanje, proizvodnja i trgovina drogom spada u krivično delo, ali ako drogu koriste stariji od 18 godina, to nije kažnjivo.
 
Vlasti u Amsterdamu spremaju i kampanju pod nazivom "stay away", namenjenu turistima koji u ovaj grad dolaze samo zbog droge, alkohola i seksa.
 
Tokom prošle godine gradonačelnica Amsterdama i Gradsko veće složili su se da se iz centra Amsterdama iseli Kvart crvenih fenjera posle višegodišnjih problema, kriminala i nekontrolisane gužve koja se stvara u tom delu centra grada.
 
Angažovan je arhitekta da projektuje elegantnu zgradu sa stotinu soba za seksualne radnike, barove, restorane, prostor za zabavu i zdravstveni centar, a gradske vlasti su predložile osam mogućih lokacija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.