Neobičan kafić u Maleziji: Posetioci mogu da maze guštere i zmije dok piju kafu

Malezijski ljubitelj gmizavaca Yap Ming Yang nada se da će postioci njegovog kafića prihvatiti zmije i guštere jednako kao što vole društvo pasa i mačaka.
Neobičan kafić u Maleziji: Posetioci mogu da maze guštere i zmije dok piju kafu
Foto: Pixabay

Bradati varani, leopardovi macaklini i razne zmije su među vrstama koje se odmaraju u staklenim spremnicima naslaganima oko Yapovog kafića u predgrađu glavnog grada Malezije Kuala Lumpura, prenosi Index.hr

To su vrste koje se obično uzgajaju u zemlji, a posetioci kafića, uključujući decu, drže i maze ljuskave životinje dok naručuju piće i hranu.

"Ljudima je stalo samo do krznenih životinja, mačaka, pasa, ali ljudi uvek izostavljaju gmizavce i zmije", kaže Yap. 
 
On se bavi naukom o prirodi i deo je zajednice Malezijaca zainteresovanih za herpetologiju - proučavanje gmizavaca.
 
"Stoga se nadam da ćemo, pokazujući javnosti koliko su zanimljivi, osigurati da imaju bolji doživljaj gmizavaca i manje voljenih životinja", rekao je on. 
 
Maleziju, zemlju jugoistočne Azije, odlikuje bogata bioraznoličitost, ali je i glavni izvor ilegalne trgovine divljim životinjama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti