Najskuplja kuća na svetu koja je trenutno na prodaju košta 300 miliona dolara

Londonska "The Holme" najskuplja je kuća na svetu koja je trenutno na prodaju, piše Financial Times.
Prema njihovim saznanjima, prodaje se za 300 miliona dolara (oko 281 milion evra).
"The Holme" je 205 godina stara vila u Ridžents parku u Londonu. Stavljena je na tržište nakon što je preuzeta od člana saudijske kraljevske porodice. Ako dostigne traženu cenu, postaće najskuplja nekretnina ikad prodata u Ujedinjenom Kraljevstvu.
Reč je o najskupljoj kući koja se trenutno prodaje u svetu. "The Holme" je s trona skinuo trospratni penthouse u Central Parku u Njujorku, koji je u septembru stavljen na tržište za 250 miliona dolara. 
 
Ovu londonsku vilu sagradio je građevinar Džejms Barton još 1818. godine. Prvo je u njemu stanovala njegova porodica, a onda se vila koristila za Bedford koledž. Privatna rezidencija postala je 1980-ih. 
 
Vila ima 40 spavaćih soba i proteže se na četiri hektara parka u blizini srca Londona. Osim brojnih soba, ima osam garaža, teniski teren, saunu, biblioteku i veliku trpezariju.
 
Mnogi ovu vilu, zbog fasade i veličine, upoređuju s Belom kućom u Vašingtonu. "The Holme" privlači interes stranih investitora, baš kao i ostale kuće u skupim londonskim četvrtima. Naime, 48 odsto kuća u najskupljim delovima Londona u prvih šest meseci 2022. prodato je međunarodnim kupcima.
  • ex Pezos

    22.03.2023 06:46
    NE NA PRVU
    @ Stranac
    Ne treba reagovati na prvu loptu .
    Niste razumeli , ili niste upuceni . Osoba pod nickom Hm je sarkasticna , obzirom da u Novom Sadu i (jos vise) okolini ima arhitektonskog kiceraja i kojekakvih replika KOJECEGA da je u nekim slucajevima , blago receno , DEGUTANTNO .
  • Stranac

    21.03.2023 14:06
    za Hm
    Pa zato sto dalje od NS nisi ni videla.
  • Ringla stara

    20.03.2023 20:34
    Stici ce nju Veternik i ostala prigradska mesta N.Sada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti