Finska poklanja strancima besplatan put i kurs kako bi ih naučila da i oni budu srećni

Finska, najsrećnija zemlja na svetu, poklanja besplatna putovanja u tu zemlju na četvorodnevni kurs finske filozofije i životne ravnoteže.
Finska poklanja strancima besplatan put i kurs kako bi ih naučila da i oni budu srećni
Foto: Pixabay
Prvi finski "Masterclass of Happiness" održaće se od 12. do 15. juna u odmaralištu Kuru, luksuznom utočištu uz jezero u južnoj Finskoj.
Prema Visit Finlandu, "stručni treneri" će pokriti četiri teme u četiri dana:
- priroda i način života,
- zdravlje i ravnoteža,
- dizajn i "svakodnevno",
- hrana i blagostanje.
 
Caka je u tome što će priliku za učešće dobiti samo deset ljudi. Za one koji budu odabrani, troškovi kursa, plus putni troškovi, biće u potpunosti pokriveni. Prijave za pohađanje kursa otvoreni su do 2. aprila. Zainteresovani putnici treba da popune obrazac i test na društvenim mrežama koji otkriva "da li ste možda potajno Finac".
 
Visit Finland naglašava da će priliku kasnije dobiti i drugi jer je u planu još jedan kurs krajem leta.
 
"Iza finske sreće nema nacionalne tajne", rekla je za strane medije Heli Jimenez iz vladine organizacije Business Finland. Ovim kursevima Finci žele da dokažu da baš svi mogu da nauče kako da budu srećni.
 
Podsećamo, Finska je šestu godinu zaredom proglašena zemljom s najsrećnijim stanovništvom, pokazuje Svetski izveštaj o sreći. Izveštaj, koji se bavio i efektima krize izazvane koronavirusom na dobrobit ljudi, svake godine sastavljaju naučnici u SAD-u na osnovu anketa Instituta Gallup.
  • Aleksej

    22.03.2024 07:37
    Xexe
    Ako bi but bio u jednom smeru onda mi kurs ne bi ni trebao :D
  • Cicka

    28.03.2023 13:47
    Na satavak komnetara : Da im se navrze pola skotova ovog sveta za poslednjih sto godina kao sto su na nasu Srbiju pitanje je prvo kakva bi im drzava izgledala a sto se tice naroda bili bi svi poluludi , nisu za dzaba rekli da su Srbi najizdrzljiviji narod na SVETU . Izdrzacemo sve skotove i bicemo srecni u inat i srecniji od njih .
  • Cicka

    28.03.2023 13:05
    Ne moze narod biti srecan ako joj drzava nije srecna a da li je nasa Srbija srecna , bila bi da je ne tuku, ne truju, ne zanovetaju uradite ovo uradite ono, ne oduzimaju joj protivpravno njene svetinje, teritorije, ljude joj kinje, ne kradu je a tek ako dodju fondovi investicioni nadrljace i ona i narod u njoj , sinoc 27.03.23.g. u jednoj emisiji prof. Perisic , mislim da je on iz RS imao je dobre predloge i lepo je pricao , svi su bili dobri ali on nekako ponajvise. Sta treba drzavi da bi bila srecna , prvo cistoca, higijena, razlicitosti ljudi koji zive u njoj, razlicita arhitektura da bude i sama kao muzej ovamo dzamija, tamo crkva, onamo katolicka crkva, tamo Tursko ovamo Austrogarsko, onde Becko, a ponajvise seljacko nase srpsko , da ima sve sto je lepo na oko , lepo za usi , lepo za nos , kazem lepo za usi , kakvih melodija i pesama mi imamo a muzika je jedna od stvari koja cini ljude srecnim , melodija je ta , postoje neki muzicki urednici koji ne umeju da pustaju sa melodijom lepom i skladnom pesme , pustaju nesto sto kreci, pisti , ne znam ko ima dade urednistvo, e tako kao sto je melodija u muzici takva treba da bude i drzava , sve lepo da tece , bez prepreka .............recimo imate pesmu Mito bekrijo pa tu je sve lepo u njoj i reci i melodija , tako imamo jela gde se sve lepo slaze jedno sa drugim, restorane, parkove, ali postoji jos jedna stvar na kojoj se mora insistirati a to je tacnost i preciznost u svim oblastima , zatim ......... .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.