Statue Bitlsa u Liverpulu zahvatila "evrovizijska groznica"

Statue Bitlsa u Liverpulu dobile su novi izgled.
Skulpture članova čuvene grupe sada su obučene u tradicionalne ukrajinske košulje, u čast predstojeće Evrovizije, koja se, umesto u Ukrajini, ove godine održava u gradu iz kog potiče čuveni bend, prenosi Euronews Srbija
BBC, koji organizuje ovogodišnje takmičenje najavljuje da će događaj biti nadahnut Ukrajinom i da će se širom Liverpula vijoriti plavo-žute zastave.
Grad se uveliko priprema za period od 9. do 13. maja kada će postati svetska prestonica muzike.
 
Ulaznice za veliko finale rasprodate su za nešto više od 30 minuta, kada su početkom marta puštene u prodaju.
 
Najjeftinije karte koštale su 30 funti (33,7 evra), a najskuplje 380 funti (427,3 evra).
 
Fanovi će moći da posete ukupno devet festivalskih dešavanja, uključujući i veliko finale 13. maja.
 
Na svakom od devet dešavanja će moći da učestvuje maksimalno 6.000 ljudi zbog smanjenog kapaciteta konferencijskog centra ACC Liverpul, gde će biti održan festival.
 
ACC Liverpul, koji u uobičajenim uslovima prima 11.000 ljudi, bio je prinuđen da smanji kapacitet zbog proširene scene i zahteva produkcije Evrovizije. 
 
Ukupno 3.000 karata je izdvojena za državljane Ukrajine koje žive u Velikoj Britaniji.
 
Britanija je domaćin 67. takmičenja pošto je, zbog sukoba u Ukrajini, odlučeno da se domaćinstvo prepusti Velikoj Britaniji, čiji je predstavnik bio drugi na Evroviziji 2022. u Torinu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.