AUDIO: Veštačka inteligencija napravila "novi album" grupe Oasis, reagovao i Lijam Galager

Jedan britanski bend iskoristio je veštačku inteligenciju (AI) da snimi pesme koje zvuče kao Oasis kada bi se članovi tog sastava ponovo okupii i izdali novi album 2023.
Album sa osam pesama - pametno nazvan "AISIS" snimio je indi bend Breezer, koji je na sopstvene pesme dodao AI verziju glasa Lijama Galagera, prenosi NME.
Projekat je zamišljen tako da zvuči onako kako bi Oasis danas mogao da zvuči ukoliko bi se braća Galager pomirila i snimila novu muziku.
Opisujući projekat kao "konceptualni album alternativne stvarnosti", članovi Breezera su objasnili da su na ideju došli nakon što im je dozlogrdilo da čekaju da se brit-pop ikone ponovo okupe.
 
"Dosadilo nam je da čekamo da se Oasis reformiše, tako da imamo AI modeliranog Liama Gallaghera (inspirisanog @JekSpekom) da dođe i pomogne", napisali su članovi benda na Jutjubu.
 
Naveli su i kao su uživali u ubeđivanju svojih prijatelja da su to zapravo izgubljene pesme Oasisa. "Preporučujemo da i vi pokušate isto", savetuje Breezer.
 
 
Na imaginarni album Oasisa je na Tviteru reagovao i sam Lijam Galager, navodeći da taj materijal "zvuči bolje od ostalih gluposti koje se objavljuju ovih dana".
 
U odgovoru jednom obožavaocu naveo je i da je projekat "AISIS" "j*beno lud" i da misli da "zvuči mega".
 
  • Sl

    20.04.2023 09:17
    Eh
    Ala će naši narodnjaci da navale sa AI pesmama sad. Više ne treba da plaćaju kompozitore i sve ostale uključene u pravljenje pesama. Ovo je pravi primer moći AI i koliko će ljudi izgubiti posao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.