Ove stvari ne bi trebalo da držite u novčaniku

Gubitak ili krađa novčanika može biti prilično frustrirajuća situacija, međutim da biste to lakše podneli, stručnjaci savetuju da neke stvari nikada ne držite u novčaniku.
Ove stvari ne bi trebalo da držite u novčaniku
Foto: Pixabay
Računi
Brendon King, osnivač kompanije Home Security Heroes, navodi da bi ne bi trebalo držati račune u novčaniku, jer upravo putem njih se mogu izvući informacije o transakciji, podaci o bankovnom računu ili navikama kupovine, navodi Beslife, prenosi N1 Zagreb.
"Vešt prevarant može da upotrebi vaše račune da nazove kompaniju koja vam je izdala kreditnu karticu i dobije više informacija o vašem računu", navodi King.
 
Ovo je verovatno mnogima očigledno i samo po sebi jasno, međutim i dalje neki ljudi drže važne lozinke, PIN-ove kartica ili alarma u novčaniku.
 
"Nemojte to činiti, nemojte lozinku zapisivati ni na papir. Čuvanje listi vaših lozinki, PIN-ova ili alarmnog koda u novčaniku veliki je rizik za identitet, što lopovu olakšava krađu", savetuje King.
 
Bolja opcija je da koristite menadžer lozinki, jer su takve aplikacije puno sigurnije.
 
Ključevi
 
Iako se čini prilično zgodnim držati ključeve u novčaniku, to baš nije sigurna opcija, posebno jer u novčaniku držite i dokumente na kojima je navedena vaša adresa, pa lopovi vrlo lako mogu doći do vašeg doma.
 
"Ako izgubite novačanik, morate onda da promenite i brave na vratima pa će trošak biti dosta veći", navodi Vejn Bečtol, viši poreski računovođa.
 
Kreditne kartice
Ako nosite kreditnu karticu sa sobom u novčaniku, veća je šansa da ćete potrošiti više novca nego što ste planirali. Ako je ostavite kod kuće, lakše ćete paziti na svoju potrošnju.
 
Osim toga, ako nosite više kartica, novca i dokumenata sa sobom, novčanik može izgledati prilično naduveno, a tako postaje privlačna meta lopovima, navodi Bestlife.
  • Shimmy

    23.04.2023 12:46
    fuseraj reportaza
    ne znam ko treba da procita!
    KONDOMIMA NIJE MESTO U NOVCANIKU!
  • Baba

    23.04.2023 09:39
    Nema jeda
    Ta, ne treba ni novcanik, kartica se koristi da se odjednom podigne penzija, a ono malo sto ostane moze i u malom dzepu da se nosi par dana, dok se ne potrosi. Kljuc od stana moze na pertli oko vrata...
  • Qua Saar

    22.04.2023 17:41
    ha ha
    kartice nam odavno ne trebaju... G pay aplikacija, aplikacije banke na tefonu sasvim dovoljne... cak i aplikacija na pametnom satu dovoljna za placanje i trosenje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.