Kako se "mame" glasači: Tajlandska stranka pred izbore obećava legalizaciju seks-igračaka

Konzervativna tajlandska politička stranka nastoji da pridobije birače uoči generalnih izbora koji će se održati u maju obećanjem o legalizaciji seksualnih igračaka.
Kako se "mame" glasači: Tajlandska stranka pred izbore obećava legalizaciju seks-igračaka
Foto: Pixabay
Uprkos reputaciji jedne od seksualno najslobodnijih zemalja jugoistočne Azije, Tajland, s budističkom većinskim stanovništvom, još uvek je konzervativan, a vibratori, dildo i ostala slična seksualna pomagala su protivzakonita.
Demokratska stranka bila je glavni igrač u tajlandskoj politici od 1940-ih, ali na izborima 2019. doživela je neuspeh, a nedavno sprovedene ankete pokazale su da joj je popularnost znatno pala.
Izbori će se održati 14. maja.
 
"Seksualne igračke su korisne jer mogu rezultirati smanjenjem prostitucije, kao i manjim brojem razvoda zbog neusklađenosti seksualnog libida i zločina koji se povezuju sa seksom", rekla je predstavnica stranke Ratchada Thanadirek.
 
Dodala je i da vlada propušta priliku da prikupi porez na legalan uvoz erotskih stimulatora.
 
I dok se u nekim delovima Tajlanda seksualne igračke smatraju "nemoralnim", mnoge se i dalje ilegalno uvoze u kraljevstvo iz inostranstva, stoji u objavi stranke.
Svi oni koje osude zbog njihove prodaje suočeni su s izdržavanjem zatvorske kazne u trajanju do tri godine ili novčanom kaznom do 1.800 dolara, iako su takve igračke dostupne u slobodnoj prodaji na uličnim štandovima u nekim četvrtima Bangkoka.
 
Ratchada je rekla da trenutno ne postoji kontrola kvaliteta uvezenih seksualnih igračaka, koje su često nesigurne ili opasne za upotrebu.
 
Demokratska stranka u predizbornoj kampanji ističe da podržava legalizaciju takvih predmeta za osobe starije od 18 godina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.