VIDEO: Jedinstveno inženjersko delo - Vijugavi plutajući most

Smešten u okrugu Sjuanen u jugozapadnoj provinciji Hubej u Kini, plutajući most Šiziguan je jedan od najspektakularnijih mostova na svetu.
U pitanju je najveći plutajući most i čak je uvršten u Ginisovu knjigu rekorda.
Ovaj jedinstveni pontonski most nalazi se unutar slikovitog područja Šiziguana okruženog bujnim zelenim šumama i poznat je i kao vodeni put Šiziguan jer hodanje ili vožnja mostom daje ljudima neverovatan osećaj kretanja po površini vode.
Poznat kao Dugački most snova, proteže se duž reke Ćingđang. Dužina iznosi 500 metara, a širina 4,5 metara. Izgrađen je iznad vijugave tirkizne reke koja doseže dubinu od 60 metara.
 
Most, naravno, ima ograničenje brzine kako ne bi napravio veliki talas, a za javnost je otvoren 1. maja 2016. godine.
 

Teme

Most
  • Timko

    04.05.2023 21:26
    Fantastično! Bravo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.