Veštačka inteligencija "predvidela" pobednika Evrovizije

Stranice za klađenje upitale su veštačku inteligenciju ChatGPT da analizira koji su favoriti za pobedu u finalu Evrovizije 2023.
Pobeda se predviđa favoritkinji, švedskoj predstavnici Lorin.
Ovo je predviđanje veštačke inteligencije ChatGPT o finalu Evrovizije:
"Evrovizija 2023. održana je 13. maja. Bila je to dinamična večer ispunjena senzacionalnim nastupima i žestokom konkurencijom. Nakon uzbudljivog takmičenja, zemlja pobednica bila je Švedska sa svojom fantastičnom pesmom. Švedska takmičarka osvojila je srca i sudija i publike svojim izuzetnim glasom, hipnotišućom izvedbom i kombinacijom modernih i tradicionalnih muzičkih elemenata. Dobii su zapanjujućih 298 bodova i time osigurali zasluženu pobedu", napisala je AI.
 
Veštačka inteligencija izbela je još neke prognoze plasmana.
 
"Domaćini iz Ujedinjenog Kraljevstva takođe su pokazali vrhunski nastup. Ujedinjeno Kraljevstvo dobilo je impresivnih 275 bodova, završivši u top pet. Njihova pesma imala je duboko značenje, moćne vokale i pamtljivu melodiju koju su prepoznali gledaoci širom Evrope. Pesma Ukrajine bila je moćna i nabijena emocijama. Svojim nastupom i dirljivim vokalima zaslužili su 315 bodova, završivši tako u top tri. Ukrajina je pokazala jedinstvenu kombinaciju modernih i tradicionalnih elemenata i publici pružila nezaboravni doživljaj", navodi se.
 
Valja uzeti u obzir da su ovde navedene informacije potpuno izmišljene i ne predstavljaju stvarne događaje i rezultate finala Evrovizije. Detalji su rezultat mašte i kreativnosti, piše Betting Sites, a prenosi N1info.hr.
 
ChatGPT predvidio je da će Švedska odneti pobedu na Evroviziji, i to rekordni, sedmi put. Pobeda bi značila da će Švedska, uz Irsku, sa sedam pobeda postati najuspješnija zemlja u istoriji ovog takmičenja.
  • Gledalac

    16.05.2023 12:04
    moje mišljenje
    U tekstu stoji: "Ukrajina je pokazala jedinstvenu kombinaciju modernih i tradicionalnih elemenata i publici pružila nezaboravni doživljaj". Ne bih mogao komentarisati tačnost ovog navoda. Naime ja sam za vreme nastupa ukrajinaca isključio ton i sliku. Za mene oni nisu pobedili prošle godine. Njima je pobeda POKLONJENA (svi znamo zašto) i zato sam ih ja "diskvalifikovao" sa ovogodišnjeg takmičenja.
  • Džabadaja

    13.05.2023 11:31
    pa malo su slagali
    kaže se u tekstu "...ChatGPT predvidio je da će Švedska odneti pobedu na Evroviziji,"

    ChatGPT-a ne može to da predviti ako sami ukucate dobićete (otprilike ovakav) odgovor : "AI language model, I do not have the ability to predict the future or have access to information beyond my knowledge cutoff date of 2021. " toliko o tome

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.