FOTO: Nosili pečenje na ražnju kroz grad u Nemačkoj, građani zvali policiju

Policija u Nojnkirhenu u nemačkoj saveznoj državi Zarland ovog je vikenda dobila nekoliko poziva zbog četvorice muškaraca koji su ulicom nosili drveni ražanj i na njemu životinju.
FOTO: Nosili pečenje na ražnju kroz grad u Nemačkoj, građani zvali policiju
Foto: Pixabay (ilustracija)
Lokalni mediji pišu kako su očevici zvali policiju i naveli kako je na ražanj nabijena životinja kojoj noge vise. Snimljeni su i video snimci koji kruže društvenim mrežama, prenosi Fenix magazin.
Navodno postoji još jedan video koji prikazuje već pečenu životinju. Drugi video je snimljen iz vozila u pokretu, navodi se na sajtu ovog medija.
 
Portparol policije je potvrdio kako im je slučaj poznat.
 
"Policija je upoznata s video snimcima od vikenda. Pokrenuta je istraga zbog sumnje na kršenje Zakona o dobrobiti životinja. Neki od isečaka pokazuju da je životinja na ražnju – ovca. Međutim, to još uvijek nije potvrđeno", rekao je portparol.
 
On je izjavio da je trenutno upitno da li incident uopšte ima krivično-pravni značaj.
 
"Jer prema Krivičnom zakonu, samo neopravdano ubijanje životinja i mučenje zabranjeno je kao zlostavljanje životinja. Na primer, ubijanje životinje nakon što je bila omamljena kako bi se ispekla na roštilju i pojela je – dopušteno“, naveo je.
  • Bezelbub

    14.05.2023 20:13
    Nemačka, zemlja žbireva.
  • Branko

    13.05.2023 18:06
    Znali su oni koji su prijavili slucaj da tu nije u pitanju nikakav zlocin ili krivicno delo, ali su takodje, odmah i bez greske, znali i ko su ljudi koji se spremaju da proslave nesto, mozda Prvi maj i slicno, pa su zato i pozivali policiju da ih ometaju i ne dozvole im da se osecaju slobodno u tu gde zive i rade. E, ti pozivi, ta prijavljivanja, to je manifestacija ksenofobije i to je uradjeno samo i jedino iz ciste mrznje prema drugima i drugacijima.
  • Veljaš

    13.05.2023 09:06
    A hamburger,i ostala brza hrana,može da se nosi i jede kroz grad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.