Beogradski vodovod: Ne ulazite u gradske fontane, voda nije za piće

Javno komunalno preduzeće "Beogradski vodovod i kanalizacija" apelovalo je u petak na sve sugrađane da ne ulaze u gradske fontane, i ukazalo da voda u njima nisu za piće.
Beogradski vodovod: Ne ulazite u gradske fontane, voda nije za piće
Foto: Pixabay

"Pozivamo sve Beograđane, a ne samo maturante, da se primereno ponašaju kada dolaze do fontana i da iz bezbednosnih razloga ne ulaze u njih zbog niza instalacija koje postoje u fontanama, a i zbog štete koja se stvara tom prilikom", izjavio je za Tanjug Vladislav Stojanović iz tog javnog preduzeća.

On je dodao da nisu samo maturanti ti koji ulaze u gradske fontane kada je period kraja školske godine, jer i drugi sugrađani to čine tokom celog leta i postoji mogućnost da dođe do povređivanja.
 
"U fontanama se nalazi čitav niz instalacija, kako vodovodnih tako i strujnih, a u vodi se nalazi posebna hemija koja služi da voda ostane što duže čista i bistra. Pozivamo Beograđane da ne uvode svoje ljubimce u fontane", rekao je Stojanović. 
Upozorio je da voda u fontanama nije za piće. Stojanović je napomenuo da se često pored njih nalaze i česme, poput one na Trgu Nikole Pašića. 
 
Prema njegovim rečima, fontana "Vrelo života" pored Beograđanke je predviđena kao voda za piće i iz mlazeva može da se pije i to je jedina takva od svih gradskih fontana, kojih je ukupno 42 u Beogradu. 
 
"Dve ekipe Beogradskog vodovoda i kanalizacije svakodnevno održavaju fontane u dve smene. Obilaze sve instalacije i pumpe, ali i javni prostor oko fontana. Sugrađani mogu da ugase žeđ na jednoj od 191 javne česme, a pored 42 fontane mogu da nađu utočište od vrućine, te ih molimo da budu odgovorni prema njima i poštuju javni prostor u kojem se nalaze”, rekao je Stojanović. 
  • Plaćač poreza

    28.05.2023 17:08
    Posetioci SNS skupova navikli da piju vodu direktno iz potoka, jezera i bunara.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.