FOTO: Rekord na aukciji za džinovski rubin - prodat za 34,8 miliona dolara

Džinovski rubin od 55,22 karata, nazvan "Estrela de Fura", najveći dosad ponuđen na aukciji, prodat je danas u Njujorku za 34,8 miliona dolara, što je rekord za taj dragulj, saopštila je kuća Sotbi.
FOTO: Rekord na aukciji za džinovski rubin - prodat za 34,8 miliona dolara
Foto: Beta/AP
Isečen i oblikovan u grubom kamenu od 101 karata otkrivenom u septembru u rudniku u Mozambiku, kojim upravlja kompanija Fura gems, dragulj je bio zvezda tokom prodaje dijamanata koja je uključivala 100 drugih dragulja.
Početna cena rubina je bila 21 milion dolara, ali je anoniman kupac ponudio 34,8 miliona dolara. Prethodni rekord pripadao je rubinu iz Mjanmara od 25,59 karata, koji je prodat za 30,33 miliona dolara. Ta prodaja je bila 2015. u Ženevi, takođe u organizaciji kuće Sotbi.
Rubin je pre prodaje bio izložen u Hongkongu, Tajpeju, Singapuru, Ženevi, Dubaiju i Njujorku.
 
Na istoj aukciji je prodat takođe za 34,8 miliona dolara redak roze dijamant "The Eternal Pink" od 10,57 karata. To je takođe velika cena za dijamant te boje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.