Posrećilo im se: Čistili kuću, pa pronašli bakarne novčiće vredne milion dolara

Čišćenje kuće ili renoviranje ponekad donosi neugodna iznenađenja, ali porodici iz Los Anđelesa se posrećilo, jer su pronašli bakarne penije vredne više od milion dolara, preneo je "Gardijan".
Posrećilo im se: Čistili kuću, pa pronašli bakarne novčiće vredne milion dolara
Foto: Pixabay
Džon Rejes, prodavac nekretnina, pomagao je supruzi Elizabeti da očisti očevu kuću iz 1900-ih kada su otkrili više od milion bakarnih penija u skučenom prostoru u podrumu, navela je medijska kuća KTLA njuz.
Zaliha novčića ima nominalnu vrednost od 10.000 dolara, ali bi mogla da vredi više od milion dolara. Porodica misli da je kuća koja je pripadala Rejesovom tastu, Fricu, nekada korišćena kao gostionica.
Fric i njegov brat, nemački imigranti, živeli su u kući decenijama, dok Fric nije umro, a njegov brat se nije odselio.
 
"Čuvali su svašta. Kuća je bila puna predmeta različite vrednosti i važnosti", rekao je Rejes za KTLA.
 
Porodica je, potom, otkrila penije koji su držani u raspadnutim rolnama papira, preneo je Los Anđeles tajms.
 
Daljim ispitivanjem utvrđeno je da postoji desetine vreća punih bakarnih novčiča. Peniji su u početku pravljeni od čistog bakra, dok Američki trezor nije prešao na novčiće od cinka prekrivenih čelikom 1943. godine, jer je bakar bio potreban za Drugi svetski rat. Do 1982. godine, peniji su uglavnom bili od cinka.
Fric je najverovatnije počeo da prikuplja penije kada je SAD počela da prebacuje novčiće sa bakra na cink, rekao je Rejes za LA tajms. Nakon prebrojavanja, porodica je procenila da kolekcija vredi oko milion dolara. Rejes je pričao sa menadžerkom svoje banke, koja je bila u neverici.
 
"Pokazao sam joj fotografiju i ona mi je rekla da nikada nije videla nešto ovako. Ne možete ih unovčiti, ali postoji šansa da imate vredne novčiće", rekla je ona.

Teme

SAD
  • Banderaš

    10.06.2023 12:27
    Srpski recept:leba bez motike

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva

Pentagon: Nema dokaza o vanzemaljcima

Pentagon je objavio novi izveštaj koji se nadovezuje na objavu iz 2022. da tada novoosnovani Sektor za rešavanje anomalija svih domena (AARO) nije pronašao dokaz koji bi ukazao na vanzemaljce.