VIDEO: Otcepio se od SAD, osnovao svoju "državu", proglasio se sultanom i zabranio kroksice

Jednom radijskom voditelju i strastvenom avanturisti iz Amerike koji je proputovao gotovo ceo svet, ponestalo je novih turističkih atrakcija koje bi mogao da poseti, pa je odlučio da je sam napravi.
Rendi Vilijams, di-džej iz San Dijega, osnovao je "državu" Sloudžemastan u kalifornijskoj pustinji, kojoj je ime dao po svojoj radio emisiji, a sada se nada da će dobiti i međunarodno priznanje.
Vilijams čija zemlja ima oko 400 ari, proglasio je njenu nezavisnost od Sjedinjenih Američkih Država 1. decembra 2021. godine i to u radijskom prenosu uživo iz "prestonice" Dublandije, a sebe za njenog sultana, iako je još daleko od toga da se i zakonski otcepi od ostatka SAD. 
Za sebe je rekao da je diktator i čak je doneo nekoliko neobičnih zakona, poput zabrane nošenja popularnih kroksica, piše CNN, a prenosi Euronews Srbija.
 
Republika Sloudžemastan ima već 500 registrovanih stanovnika, a još 4.500 čeka da dobije državljanstvo. Sada Vilijams poziva ljude iz celog sveta da turistički posete njegovu državu.
 
Iako praktično nema nikakvu infrastrukturu, voditelj je postavio veliki znak "Dobrodošli u Sloudžemastan" pored auto-puta, kao i kućicu za graničnu kontrolu i šarenu zastavu iznad svoje kancelarije, koja se zasad nalazi pod vedrim nebom. U planu je da izgradi farmu armadila, restoran u kom će se služiti neograničene količine mongolskog roštilja i naravno, sopstvenu statuu.
 
 
Vilijams je došao na ideju da napravi svoju državu, nakon što je posetio različite "mikronacije" širom sveta, a opredelio se da njegova bude republika, iako sebe smatra sultanom diktatorom. 
 
U skladu sa zvanjem, osmislio je posebnu uniformu koju nosi na zvaničnim događajima, a organizovao je i nekoliko glasanja i referenduma. Nedavno je tako svojim građanima dozvolio da odaberu nacionalnu voćku, sport i životinju.
 
Lik koji je Vilijams stvorio u sultanu Sloudžemastana naglašava apsurde kakvi se susreću u politici i diktatorskim režimima, a sada namerava da dobije i priznanje. 
Sledeći korak za ovog avanturistu je da pokuša da dobije dozvolu za otcepljenje od Sjedinjenih Američkih Država, ali prema svemu sudeći, to mu neće ići tako lako.
 
"Pomalo sam frustriran što moram da priznam da uprkos mejlovima i porukama koje sam slao predsedniku Bajdenu na Fejsbuku, Tviteru, Instagramu i Majspejsu, nijedna od njih nije pročitana. Možda su zaglavljene u njegovom spam folderu. Verujem u to", rekao je Vilijams.
 
U svoj sloudžemastanski pasoš dodao je čak 16 pečata država koje je nedavno posetio, a tvrdi da tehnički ispunjava uslove suverenosti prema Konvenciji iz Montevidea 1933, koja zahteva da država ima stalnu populaciju, definisanu teritoriju, vladu i sposobnost da uđe u diplomatske odnose sa drugim državama. 
  • Čiča Ristić

    15.06.2023 15:18
    Ne znam šta su kroksice
    ali znam da će njihove pristalice stvoriti pokret otpora protiv sultana.
  • Miomir

    14.06.2023 22:23
    Jel uveo sankcije Rusiji ili pristupa Briks. Ako je ovo drugo verovatno je vec i sam pod sankcijama tj u zatvoru u toj Kaliforniji zbog terorizma i sl.
  • Pera

    14.06.2023 12:21
    Boratistan
    A gde je taj Boratistan?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.