Osvojio milijardu na lutriji u SAD: Prodavnica u kojoj je prodat listić dobija milion dolara

Za sada nepoznati dobitnik osvojio je 1,08 milijardi dolara na Pauerbolu, a dobitnički tiket kupio je u sredu uveče u jednoj prodavnici u Los Anđelesu, preneo je CNN.
Osvojio milijardu na lutriji u SAD: Prodavnica u kojoj je prodat listić dobija milion dolara
Foto: Pixabay
Pobednički brojevi su bili 7, 13, 10, 24, 11, a Pauerbol je bio 24.
Srećni dobitnik moći će da bira da li će odmah podići novac, s tim što bi mu tada bilo isplaćen 558,1 miliona dolara, ili će mu lutrija celu sumu isplatiti u 30 jednakih godišnjih rata.
To je šesti najveći dobitak na lutriji u SAD i treći najveći Pauerbol džekpot, posle svetskog rekorda od 2,04 milijarde dolara, koji je postavljen prošle godine, i 1,58 milijardi dolara, osvojenih 2016.
 
Listić je prodat u mini marketu u centru Los Anđelesa, a prodavnica će dobiti skoro milion dolara za prodaju pobedničkog tiketa. Vlasnik radnje Nabor Erera je rekao da će deo novca iskoristi da suprugu i četvoro dece odvede na luksuzni odmor.
 
Prethodni dobitak na Pauerbolu izvučen je 19. aprila, kada je premija iznosila 252,6 miliona dolara.
 
Nakon toga je bilo 38 izvlačenja bez dobitka, a verovatnoća da džekpot bude osvojen danas iznosila je jedan prema 292,2 miliona.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.