Počinje najveća potraga za čudovištem iz Loh Nesa: Poziv tragačima da se priključe

Loh Nes centar u Škotskoj poziva "buduće tragače za čudovištima" i dobrovoljce da se pridruže, kako je navedeno, "najvećoj potrazi za čudovištem iz Loh Nesa od 1970-ih".
Počinje najveća potraga za čudovištem iz Loh Nesa: Poziv tragačima da se priključe
Foto: Beta/AP
Nova potraga za čuvenim čudovištem "Nesi" planirana je za vikend 26. i 27. avgusta i nazvana je najvećom te vrste od 1972. godine kada je Biro za istraživanje Loh Nesa tražio u tom jezeru znake postojanja džinovske mitske životinje.
Kako je naveo Centar, savremena tehnologija kao što su dronovi koji prave termalne slike, "tragaće u vodama na način koji nije primenjen nikada pre".
Loh Nes centar je u starom hotelu "Dramnadrohit" gde je 1933. godine upravnica Aldi Makej prijavila da je videla "vodeno čudovište" u jezeru najvećem i jednom od najdubljih u Velikoj Britaniji.
 
Ta priča je pokrenula svetsku fascinaciju čudovištem i traganje za njim, bila je inspiracija za prevare i stotine izveštaja očevidaca. Brojne teorije ili objašnjenja nuđena su tokom godina, uključujući da je životinja možda bila nekako preživeli preistorijski vodeni reptil "Plesiosaurus", ogromna jegulja ili čak cirkuski slon koji pliva.
 
Loh Nes centar je saopštio da će njegov tim rasporediti dronove opremljene kamerama koje mogu da iz vazduha prave termičke slike vode. Hidrofon će se takođe koristiti da detektuje akustične signale pod vodom.
Od dobrovoljaca će se tražiti da paze na bilo kakva pomeranja vode, uz vođstvo stručnjaka koji će ukazivati na šta treba obratiti pažnju i kako beležiti to što je nađeno.
 
"Nada nam je da ćemo inspirisati novu generaciju entuzijasta za Loh Nes. Ako se pridružite opsežnoj površinskoj potrazi, imaćete pravu šansu da lično doprinesete ovoj fascinantnoj misteriji koja je opčinila toliko ljudi širom sveta", rekao je Alan Makena iz grupe Istraživanje Loh nesa, dobrovoljnog tima istraživača koji će učestvovati u predstojećoj potrazi.
  • Ugoleas

    09.08.2023 09:45
    Dojava pred kontrolu
    Kao kad policija upozori kriminalce da kreće u akciju kontrole narkotika i oružja. Šta mislite da taj stanovnik jezera nema wifi i ne čita vesti?
  • Bravo

    06.08.2023 13:05
    @Mika alas
    Svako upuceniji iz NS zna da u Dunavu podno Tvrdjave postoje Vodene Zmije odavno! Ali Nikom nije palp napamet da od toga pravi Cirkus! Imate i zabeleske ocevidaca iz 50 60 i 90-ih godina o tome! One nisu mesozderi zive u slatkoj Vodi i cesto narastu do 10 metera najvise! I ja sam ih vise puta video i…nista zarone i odu! Gluposti kako bi uzeli jos Novca i nista vise!!!
  • Драган

    06.08.2023 09:51
    замалате
    У Америчком конгресу брабоњају о летећим тањирима а бритонске замлате у шкотској покрећу пропаганду о "чудовишту" из Лох Несеа - замајавање приглупих и наивних док их западне власти претварају у робове и потрошни материјал, уз отимање сваке, и најмање слободе.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti