"Zum" nije više efektan ni za "Zum": Od zaposlenih se traži da se vrate u kancelarije

"Zum", kompanija koja je pokrenula revoluciju rada na daljinu tokom pandemije, poručuje svojim zaposlenima da se vrate u kancelariju.
"Zum" nije više efektan ni za "Zum": Od zaposlenih se traži da se vrate u kancelarije
Foto: Pixabay
U saopštenju, rukovodstvo "Zuma" navodi da sada primenjuje "strukturirani hibridni pristup", što znači da zaposleni koji žive u blizini kancelarije "moraju da budu na licu mesta dva dana u nedelji jer je to najefikasnije za uslugu video-konferencija", prenosi RTS.

"Kao kompanija, mi smo u boljoj poziciji da koristimo sopstvene tehnologije, nastavimo sa inovacijama i podržavamo naše globalne klijente. Nastavićemo da koristimo čitavu Zum platformu kako bismo održali naše zaposlene i disperzovane timove povezanim i efikasno radili", saopštila je kompanija.

Ostavljajući po strani ironiju, "Zum" nije jedina kompanija kod koje je započeo trend povratka u kancelariju koji je zahvatio tehnološke kompanije. 
 
Poslednjih meseci "Gugl", "Amazon" i "Sejlsfors" doneli su slične smernice, okončavši pristup iz kovid ere koji je zaposlenima dao više slobode da rade od kuće. 
 
Međutim, preduzeća su se suočila sa određenim odbijanjem zaposlenih nakon što su se radnici navikli na veću fleksibilnost.
 
Čak se i Bela kuća bori sa radom na daljinu. Prošle nedelje je zatraženo od vladinih agencija da u narednim mesecima češće vraćaju radnike u kancelariju, navodi se u internoj elektronskoj poruci u koju je Si-En-En imao uvid.
 
"Zum" je imao izvesnih poteškoća jer potražnja opada nakon naleta izazvanog pandemijom. 
 
U februaru su otpustili oko 15 odsto osoblja, što iznosi oko 1.300 zaposlenih, nakon prebrzog rasta. 
 
Članovi tima izvršnog rukovodstva su takođe smanjili svoje osnovne plate za 20 posto za narednu fiskalnu godinu i izgubili svoje bonuse za fiskalnu 2023. godinu.
Više od većine kompanija, usluga video-konferencija je definisala prve dane pandemije, jer su se mnogi okrenuli njenoj platformi za video ćaskanje sa prijateljima i kolegama tokom blokade. 
 
Do sredine 2020. godine, "Zum" je prijavio vrtoglavi prihod podstaknut porastom broja poslovnih korisnika iz mnogih kompanija koje su prinuđene da se okrenu radu na daljinu.
 
Akcije kompanije porasle su za oko četiri odsto za godinu dana.
  • Strucnjak

    08.08.2023 22:13
    Ili u prevodu Microsoft Teams...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.