Zašto je nekad dobro imati punu gajbu u gepeku: Pivom ugasio požar na automobilu

Pivo ne gasi samo žeđ nego i požare, otkrio je jedan muškarac nakon što mu se automobil zapalio na severoistočnom auto-putu u Nemačkoj.
Zašto je nekad dobro imati punu gajbu u gepeku: Pivom ugasio požar na automobilu
Foto: Pixabay
Tridesetšestogodišnji muškarac ubrzo je ugasio plamen ni manje ni više nego pivom.
Srećom, u svom automobilu je imao pristojnu zalihu jer mu je trebalo osam flaša da se reši vatre, rekla je lokalna saobraćajna policija u subotu. 
Taj broj za ovog vozača nije predstavljao problem jer je u gepeku imao gajbu piva. 
 
Sve što je preostalo vatrogascima bilo je da skinu akumulator i spreče curenje tečnosti štetnih za životnu sredinu.
 
Vozač je u subotu poslepodne sa svojom četvoročlanom porodicom putovao prema Berlinu. Policija je objavila da se vozilo zapalilo zbog kvara motora. 
 
Vozač je istog trena skrenuo u zaustavnu traku. 
 
"Porodica je odmah napustila automobil koji se jako dimio i sklonili su se od opasnosti", rekla je policija.
 
Iako je muškarac uspeo da ugasi plamen svojom neuobičajenom vatrogasnom intervencijom, nije mu pošlo za rukom da u potpunosti spasi auto. Procenjuje se da mu je šteta na Fordu Focusu otprilike 6.000 evra.

Teme

pivo
  • Dr Miggyy

    16.08.2023 08:26
    KAKVA INOVACIJA?!
    Pomenuti Švaba prvo gasio svoje žeđi pivom, a kada se desio maler, gasio vatru na automobilu. Savetujem vozačima, za gašenje požara na autu, nikako ne koriste rakiju (šnaps) jer ona sagoreva bolje od automobila. Rakiju neka koriste vozači isključivo za gašenje požara na svojim nervama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.