FOTO: Stotine riđokosih okupilo se na festivalu u Holandiji

Stotine riđih osoba svih dobi iz celog sveta okupilo se danas na festivalu "Dani riđokosih" u gradu Tilburgu na jugu Holandije.
FOTO: Stotine riđokosih okupilo se na festivalu u Holandiji
Foto: Pixabay (ilustracija)

Festival se održava u Holandiji od 2005. godine, a jedini uslov za učestvovanje je prirodna riđa kosa.

"Na danima riđokosih, sa stotinama i stotinama riđih zajedno, to je poseban osećaj za nas. Na primer, imamo riđokosog Egipćana koji je rekao: ‘U svojoj domovini, ja sam jedini crvenokosi u gradu, ali ovde vidim svoju porodicu, svoju svetsku porodicu", rekao je za Rojters organizator Bart Rouvenhorst.

Naučnici Septi Caput Capitis iz Edinburga objašnjavaju da je ova boja, crvena ili riđa, rezultat nečega što se naziva melankortin 1 receptor ili MC1R. Svako od nas ima melankortin 1 receptore, ali su oni kod riđokosih mutirali.
 
Mutacija u MC1R takođe izaziva bleđu kožu. To je genetička prednost ljudi koji žive u delovima sveta gde ima manje sunčeve svetlosti. Bleđa koža propušta više sunčeve svetlosti, što stimuliše proizvodnju vitamina D.
  • Crni

    28.08.2023 06:32
    Crni
    Prirodno Ridje zene su jedne od najboljih u sexu i zaista trebas biti spreman u svakom smislu da ih ispratis u svemu tome ako hoces da dozivis istinsko zadovoljstvo!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.