VIDEO: Ovako izgleda jutarnji špic u Kopenhagenu - gužva kakvu nećete (skoro) videti u Srbiji

Nema boljeg dana od ponedeljka da saznate kako izgleda jutarnji špic u drugim svetskim gradovima.
U Danskoj, tačnije u Kopenhagenu, to izgleda nešto drugačije nego što ste možda navikli u Srbiji.
Jedan korisnik TikToka objavio je snimak saobraćajne gužve u Kopenhagenu na kom se vidi nepregledna kolona biciklista. 
"Gotovi su letnji praznici, gužve su ponovo aktuelne. Na danski način. A danas je i lepo vreme", govori korisnik TikToka u videu. U komentarima je objasnio da je video snimljen u avgustu, oko 8.50 časova.
 
@virtualwayfarer Danish rush hour isnt like other rush hours… #copenhagen #denmark #funny ♬ original sound - Alex
 
Inače, Danci su već nekoliko godina na vrhu popisa najsrećnijih nacija sveta, a mnogi veruju da je jedan od razloga i to što praktikiju drugačije svakodnevne rutine od ostatka sveta. Oni dnevno u proseku na biciklu pređu 1,6 kilometara, a biciklizam je duboko ukorenjen u dansku kulturu.
 
Raniji podaci pokazivali su da u Kopenhagenu ima više bicikala nego stanovnika, a pisalo se da čak i danska kraljevska porodica na biciklu prati decu u školu. Kopenhagen se promoviše i kao najbolji glavni grad na svetu za bicikliste. Čak 49 odsto svih putovanja na posao ili u školu u Kopenhagenu obavlja se biciklom.
  • Cofi

    14.09.2023 16:26
    Kao prvo
    Nezamislivo je ovako disciplinovano ponašanje biciklista u NS. Utopija.
  • Milos NS

    14.09.2023 00:19
    Uvesti poreze kao u Danskoj
    Treba uvesti porez na kupovinu auta kao u Danskoj od 160 posto pa bi i mi vozili bicikle. U Danskoj je porez na nasledstvo 46 posto itd.
  • Biciklistkinja

    13.09.2023 15:51
    Novi Sad
    Ja i u Novom Sadu vozim bicikl, a u Kopenhagenu sam živela, depresivno je stalno je polumrak! Naš grad bi bio raj na zemlji,da je više biicklista

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.