Prodaje se šešir koji je Majkl Džekson nosio kad je izveo prvi "moonwalk"

Neposredno pre nego što je izveo svoju prvi "moonwalk", prepoznatljiv plesni pokret, Majkl Džekson bacio je svoj šešir s pozornice, a 40 godina kasnije prodaje se na aukciji u Parizu.
Prodaje se šešir koji je Majkl Džekson nosio kad je izveo prvi "moonwalk"
Foto: Pixabay
Bilo je to 25. marta 1983. kada se obeležavala 25. godišnjica postojanja poznate izdavačke kuće Motown.
Kralj popa na vrhuncu slave skinuo je šešir dok je pevao svoj hit "Billie Jean", hit koji je 16. maja 1983. emitovao američki NBC.
Vrednost šešira procenjena je na 60.000 do 100.000 evra i biće glavna atrakcija na aukciji koja će se 26. septembra održati u hotelu Drouot u Parizu, gde će biti ponuđeno oko 200 rok memorabilija.
 
Događaj organizuje galerija Artpèges i aukcijska kuća Lemon Auction koja je prošle godine izazvala senzaciju gitarom Noela Galagera, razbijenom na večeri razlaza Oasisa. Prodata je za 385.500 evra s dodatnim troškovima.
 
Čovek po imenu Adam Kelly uzeo je Jacksonov šešir, "misleći da će pevačevo osoblje doći po njega, ali nije", rekao je Arthur Perault iz galerije Artpeges, dodavši da je vrednost Džeksonovih predmeta u poslednje vreme pala zbog "prodaje krivotvorina i optužbi podignutih protiv njega".
 
Keli je šešir čuvao nekoliko godina, a zatim ga je prodao jednome američkom kolekcionaru. Šešir je prošao kroz nekoliko privatnih zbirki i sada se nudi na aukciji u Parizu, kazao je Perault.
 
"To je prvi model šešira koji je kralj popa nosio na svojim nastupima", ističe Perault.
 
Na aukciji se, među ostalim predmetima nude i gitara u vlasništvu legendarnog bluzera T-Bonea Walkera koja bi mogla da dostigne cenu do 150.000 evra, odelo koje je nosio Martin Gore iz Depeche Modea i jedna od Madonninih zlatnih ploča.
  • Ђокица

    20.09.2023 11:42
    Ја продајем од покојног деда Перице шешир био познат у НС ,три пута товарио угаљ у бувари на Клиси и једном штанцово таблице у Митровици ,али није по томе познат ,певао је на свадбама и кафанама и отворио први куплерај у селу Перин Шешир са зечицама

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.