FOTO, VIDEO: Najviša žena na svetu prvi put letela avionom, posada uklonila šest redova sedišta

Turkinja Rumeysa Gelgi visoka je 215 centimetara i ušla je u Ginisovu knjigu rekorda kao najviša živa žena na svetu.
Rumeysa se prošle godine otisnula na putovanje svog života i ukrcala se na let iz Istanbula za San Francisko. Prvi put u životu letela je avionom, a kako bi izveli 13-satno putovanje, posada na letu Turkiš erlajnsa morala je da ukloni šest redova sedišta. 
Zbog stanja koje se zove skolioza Rumeysa ne može dugo da sedi, pa je morala da leži na nosilu. Uoči putovanja razgovarala je s novinarima na aerodromu Istanbul o tome kako se oseća. 
"Ovo će biti moj prvi let, kao i moje prvo putovanje u inostranstvo. Ali verujem da će ovo iskustvo biti prvo za mnoge pojedince, ne samo za mene. Jer, kao što znate, mogućnost putovanja na nosilima po pravilu je rezervisana za pacijente koji se prebacuju iz jedne jedinice intenzivne nege u drugu", ispričala je. 
 
 
Nakon leta Rumeysa je podelila nekoliko fotografija iz aviona i zahvalila se posadi i avionskoj kompaniji na organizaciji putovanja, dodavši da je to bilo neverovatno iskustvo.
 
 
"Ovo je bio moj prvi let, ali sigurno neće biti poslednji. Od sada ću biti vrlo počašćena i srećna što ću leteti u različite delove sveta. Hvala od srca svakoj pojedinoj osobi koja je učestvovala u mom putovanju", napisala je. 
Inače, Rumeysa je proslavila obaranje tri nova svetska rekorda. Nakon nedavnog merenja postala je žena s najdužim rukama, kao i najdužim prstima i leđima.
 
Njena desna ruka je dugačka 24,93 cm, dok je prosečna ženska ruka duga oko 17 cm.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.