Japanski avioprevoznik angažovao dodatni avion zbog sumo rvača: Moglo da dođe do prekoračenja težine

Japanski avioprevoznik "Japan erlajns" (JAL) morao je da angažuje dodatni avion zbog sumo rvača, jer se pojavila bojazan da bi moglo da dođe do prekoračenja težine koju putnička letelica može poneti.
Planirano je bilo da sumo rvači odlete avionom tipa "boing 737-800" od aerodroma Haneda u Tokija i aerodroma Itami iz Osake, na ostrvo na krajnjem jugu zemlje, Amami Ošima, gde je bio zakazan sportski festival, preneo je list "Jomijuri Šimbun".
Međutim, osoblje je shvatilo da su na spisku putnika sumo rvači, čija je prosečna težina 120 kilograma, što je mnogo više od prosečnih 70 kilograma po putniku, navodi "Gardijan".
Aerodromska pista Amami bi imala problem da primi veći avion, navodi japanski list, što je primoralo JAL da zatraži dodatnu uslugu za 27 rvača, uključujući 14 koji su morali da lete od Itamija do Hanede da bi se ukrcali na specijalni let.
 
"Veoma je neobično za nas da radimo na posebnim letovima zbog ograničenja u težini na jednom ovakvom avionu", rekao je portparol JAL za regionalni list "Minapi-Nipon Šimbun".
 
Dodatni letovi su angažovani i da vrate sumo rvače kućama, nakon što je turnir završen u nedelju, naveli su japanski mediji.
  • Realista

    19.10.2023 09:34
    gojaznost
    Retko besmislen "sport" koji se zasniva na prežderavanju i mučnom životu nakon 30-e godine istog...
  • noname

    17.10.2023 07:15
    takmičenje kažete
    neka na vreme krenu peške ili uzmite Antonov svakako su sad politička braća Rusi i Kinezi ako se u međuvremenu nisu snašli. Baš spada u temu zabaVa

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.